Limonu tüketmek kadar saklamak da büyük önem arz ediyor. Limon hakkında bilmediğiniz çok fazla şey var. Limon, yıl boyunca büyümeyi sürdüren, küçük bir ağaç türü ve bu ağacın meyvesi olarak bilinir. Halk dilinde suluzırtlak, cıcık ve zıvrak da denilen bu harika meyve özellikle kış aylarında hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır.
Limon Turunçgil limon öncelikle Kuzeydoğu Hindistan, Güney Asya' ya özgü çiçekli bitki Rutaceae ailesinden küçük yaprak dökmeyen bir ağaç türü olarak biliniyor olsa da Türkiye'de de çok fazla yerde yetişir. Limonun C vitamini bakımından güçlü yapısıyla, Bağışıklık sistemini güçlendirir. Doğal bir karbonhidrat olarak şeker ve nişastaların sindirimini yavaşlatıp kan şekeri seviyelerinin dengede kalmasını da sağlayan etkili doğal bir ilaçtır. Ayrıca limon suyu kabızlığı da önlemektedir.
Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarda limonun kansere karşı koruyucu etkileri de kanıtlanmıştır. Limon çok faydalı olduğu için marketten de bolca alıyoruz. Ancak çoğu durumda limonlar hızlı bir şekilde küflenebiliyor. Vereceğimiz bu bilgiler sayesinde limonlarınızı aylarca bozulmadan saklayabileceksiniz.
ÖNCE YIKAYIN SONRA KURUTUN
Limonlar önce yıkanır. Sonrasında kurutulur. Kilitli bir poşetin içerisine limonlar konularak dondurucuya kaldırılır. Limonlar donduktan sonra buzluktan çıkarılarak ikiye bölünür ve suyu sıkılır. Bu küplerinin içerisine limon suları eşit miktarda dağıtılır ve yeniden dondurucuya kaldırılır. Dondurucuda dondan buz küplerini çıkarıp yeniden ağzı kilitli buzdolabı poşetine yerleştirip yeniden buzluğa koyun. Bu yöntem sayesinde limonlarınızı 1 yıla yakın bir süre saklayabilirsiniz. İhtiyacınız olduğu zamanda da bu buz küplerinden kullanabilirsiniz.
STREÇ FİLM SARABİLİRSİNİZ
Haberciniz sitesinde önerilen bir tarif ise dikkat çekiyor; Dilimler halinde limon saklamak istiyorsanız da bir streç filme sararak buzluğa kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda bir kavanozun içerisine yağlı kağıt sarılı şekilde de saklama şansına sahipsiniz. Ancak limonun suyuna ihtiyaç duyuyorsanız bu yöntem çok önerilmez.