Türk mutfağının vazgeçilmez yemekleri arasında yer alan ve kış ayında ilaç gibi giden turşu, suyuyla mucize yaratıyor. Peki, turşu suyuna daha önce hiç bal ekleyip tükettiniz mi? Bunu yaptığınızda kendinizi çok iyi hissedeceksiniz…
TURŞU SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?
Gün içerindeki hareketsizlikten kaynaklanan kasılmalara iyi gelir. Kas arasında biriken toksinleri vücuttan atar. Hava değişimleri vücut ısısını oldukça değiştirir bu da sıvı kaybına neden olur. Turşu suyu böbrek üstü bezlerini çalıştırarak vücuttaki sıvı oranını dengeler. Güçlü bir antioksidan olduğundan bağışıklık sistemini hastalıklara karşı güçlendirir.
Metabolizmayı çalıştırarak kilo vermek isteyenlere yardımcı olur. Vücutta yağ birikimine izin vermez. Özellikle bölgesel zayıflamalar da etkilidir. Yemeklerden sonra yaşanan mide rahatsızlıkların riskini azaltır. Kanda bulunan şeker oranını dengeler. Sinir sistemini güçlendirerek unutkanlık ve alzheimer gibi hastalıkların yaşanma ihtimalini sıfırlar.
İŞTE TURŞU SUYUNA BAL EKLEYİP TÜKETİRSENİZ...
İleri yaşlarda daha sık rastlanan kas ve kemik tutulmalarını engellemek için kan seviyesinin ve kalsiyum oranının dengede olması gerekir. Turşu suyunda bol miktarda bulunan kalsiyum bunun durumu engelleyen en doğal besindir. İçerisine bal eklenip tüketildiğinde bu faydasını ikiye katlar.
Yağlı yemeklerden sonra özellikle yaşanan mide ekşimesi gibi rahatsızlıkları önlemek için de bu karışımı tüketebilirsiniz.
Soğuk havalarla beraber artan faranjite de antibiyotik etkisi yapan bu karışım düzenli tüketildiğinde kuru ve sürekli öksürüğü önler.
İçerdiği yüksek miktarda antibakteriyel sayesinde de bağırsak ve midede fazla bulunan toksinleri idrar yolu ile atar.
Yemek borusunda oluşma ihtimali olan kanserli hücrelerin azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bağışıklığı güçlendirerek kış hastalıklarını önler.