Havaların soğumasıyla birlikte şifa deposu cennet hurması da tezgahlardaki yerini aldı. Cennet hurması tadıyla kimine hitap ediyor kimine etmiyor ancak önemli olan doğru tüketmek…. Vitamin, mineral açısından zengin olan cennet hurması antioksidan özelliği de gösteriyor.
Görüntüsüyle adeta bir domatesi andıran cennet hurmasının doğru tüketildiğinde kanseri dahi yendiğine dair söylentiler var. Cennet hurmasının genellikle olgunlaşmış hali tüketiliyor ancak olgunlaşmamış hali tüketildiğinde tehlikeye davetiye çıkarıyor.
REFLÜ VE GASTRİT RAHATSIZLIĞI OLANLAR DİKKAT!
Olgunlaşmamış Trabzon hurması yüksek şeker içeriğiyle sağlığı tehdit eder. Trabzon hurmasının yanı sıra, domates ve portakal gibi asidik özelliğe sahip gıdaların aç karna tüketilmesi önerilmez. Bu durum, özellikle reflü ve gastrit gibi rahatsızlıkları olanlar için önemlidir. Kalp sağlığı, göz sağlığı, kan dolaşımını düzenler, bağışıklık sistemini güçlendirir, tansiyonu dengeler, metobalizmayı iyileştirir, sindirim sistemine de faydaları vardır, kilo vermede yardımcı olur, kanser riskini azaldır, iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur. Cilt sağlığına da faydaları vardır. Maske olarak kulanıldığında cildi aydınlatır, cilleteki yağı dengeler, yaşlanma karşıtıdır.
CENNET HURMASI ZARARLARI NELERDİR?
Cennet hurmasını aşırı tüketmemek büyük önem arz ediyor. Cennet hurması fazla tüketildiği zaman içeriğindeki yoğun meyve şekeri sebebi ile şekeri çıkartabiliyor. Bunun ile beraber fazla tüketildiğinde bağırsak sağlığı için de iyi olmayan etkileri söz konusudur. Genellikle kabızlık durumuna iyi gelen bir meyve olarak bilinse de aşırı tüketildiği zaman kabızlık sorunu yaşanabilir. Kronik rahatsızlığı olan bireylerin de cennet hurması tüketimine de dikkat etmesi gerekiyor.