Mutfaktaki en büyük yardımcı olan fırınlarda pişirme yöntemleri var. Bu yöntemlerle birlikte yemekler daha lezzetli oluyor. Börekler, kekler, poğaçalar artık daha yumuşak olacak ve etler lokum gibi pişecek. Tek yapmanız gereken fırının derecesini iyi ayarlamak… Nasıl mı? İşte detaylar…
İşte bir fırının yapabileceği ve genellikle bilinmeyen üç yöntem… Bu bilgiler sayesinde yemek yapmanın sırları ortaya çıkacak. Büyük şeflerin fırın kullanımıyla ilgili püf noktalarını öğrenmiş olacaksınız. Fırınınızın sadece bir ya da iki özelliğini kullanmakla yetiniyor olabilirsiniz. Peki, fırının aslında ne gibi özellikleri olduğunu ve fırınınızın potansiyelinin yüzde yüzünü kullandığınızda neler yapabileceğini hiç merak ettiniz mi?
FIRININ TABANINA MUTLAKA BUNU KOYUN!
Pazarlama okuyanlara genelde bu alanda başarılı olmak için çok ünlü bir cümle öğretilir: “Sıradan kalıpların dışında düşünün!” Burada fırınımızla aynı şeyi biraz yapmak zorundayız. Bu şekilde olağanüstü şeyler yapabilirsiniz. Piyasada "buharda pişirme" işlevine sahip fırınlar var. Ama bunları satın almak zorunda değilsiniz. Tek yapmanız gereken küçük bir tencereye su doldurup fırının tabanına yerleştirmek. Bu sayede pişirdiğiniz kekler çatlamayacak, etler yumuşacık olacak. Su buharlaşacak ve buharda pişirme etkisini gösterecek!
BU YÖNTEMLE PATATES BİLE KIZARTABİLİRSİNİZ!
Çok fazla yağ kullanmadan kızartma yapmak herkesin hayali çünkü kızartmayı çoğu kişi çok seviyor. Fırınınıza koyacağınız et ürünlerini ve sebzeleri koyduğunuz tepsiyi önce ıslatılıp iyice sıkılmış bir yağlı fırın kağıdıyla ardından bir alüminyum folyo ile kaplayın. Folyoya delikler açın. Yemeğin pişme süresinin yarısı tamamlanınca fırın ısısını arttırın ve yemeğin üzerini açın. Bu yöntem ile kızarmış yemekleriniz mükemmel olacak.
“YENİ FIRINLAR ÖLÇÜYÜ DE BİLİYOR”
Günümüzde satışta olan yeni fırınlar, yiyecekleri istediğiniz ölçüde pişirmeyi de anlayabilir. Belki az pişmiş veya iyi pişmiş eti seviyorsunuzdur. Doğru ayar ile fırınınız etin tam size göre pişip pişmediğini anlayacaktır. Kullanım kılavuzuna tekrar göz atın, et pişme dereceleri ile ilgili bir kısım olduğunu görünce şaşıracaksınız. Bu sayede orada durup pişirme seviyesini kontrol etmek için rostonuzu açmanız gerekmeyecek, ancak her şeyi kendi başına yapacak!