Ayvanın tereyağında pişirilip tüketilmesi adeta bir panzehir etkisi yaratıyor ve birçok hastalığın tedavisini sağlıyor. Kış aylarının vazgeçilmezleri arasında olan ayva hakkında herkesi şoke edecek bir bilgi daha ortaya çıktı. Eğer ayvayı tereyağında pişirirseniz etkisine sizler bile inanamazsınız. İşte o altın değerinde bilgiler…
AYVA VE TEREYAĞI
Ayvanın tereyağ ile tüketiminde nefes yolu hastalıklarına, uzun süre geçmeyen öksürüğe, bronşite ve tüberküloz hastalığına iyi geliyor. Ayva İçeriğindeki C vitamini ve fitokimyasallar bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Günlük C vitamini ihtiyacının 4'te 1'ini karşılayan ayva, bu sayede vücudu patojenlere, virüslere ve bakterilere karşı da koruyor. Ayva ishal, mide ağrıları ve bulantılara karşı da olumlu etkilere sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Ayva suyunun gastrik ülserlerde yardımcı olduğu ve gastrointestinal sistemi rahatlattığı da bilinir. Ayva kötü kolesterol olarak bilinen LDL kolesterolünü ve damar tıkanıklığı gibi koroner kalp hastalıklarına karşı da vücudu koruyor. Ayva özellikle kış aylarında tüketildiğinde kış aylarına karşı tam koruma sağlıyor.
KABUKLARI DA BİR MUCİZE!
Ayva kabuklarının da bir mucize olduğu belirtiliyor. Ayva kabuklarından yapılan çay vücut için müthiş faydalar sağlıyor. Ayva kabuğu çayının faydaları şöyle sıralanıyor:
Cildi temizler, parlatır ve güzelleştirir.
Saç diplerini güçlendirir ve saçların derinlemesine temizlenmesini sağlar.
Kansızlık için de birebirdir.
Öksürüğü azaltır.
Kilo kontrolünde yardımcı özelliği vardır.
Kan basıncını dengeler.
Boğazı yumuşatıcı özelliği vardır.
AYVA KABUĞU ÇAYI FAYDALARI
Ayva kabukları, çekirdekleri ile birlikte karanfil, kakule ve kabuk tarçın birlikte kaynatılır. Kaynama sonrasında 5-10 dakika kısık ateşte demlendirmek gerekmektedir. Hazır olan çayı sonrasında süzerek içebilirsiniz. Çayınızın içerisinde dilerseniz 1 tatlı kaşığı kadar balda ekleyebilirsiniz.
HAMİLELİKTE AYVA YEMENİN FAYDALARI
Uzmanlar tarafından anne adaylarına tüketmeleri için önerilen ayva hamilelik döneminde tüketilen ayva, tok tutma, kiloyu dengede tutma, bulantıların hafiflemesini sağlama gibi birçok özelliğe sahip. A, B, C vitaminlerini de barındıran ayva doğum uzmanları tarafından anne adaylarına en çok önerilen meyveler arasında yerini alıyor. Hamilelik döneminde yenildiğinde doğacak olan çocuğun güzel olmasını sağladığına inanılan ayva, cildin korunmasını da sağlıyor.