Yumurta soymak çoğu zaman bir eziyet haline geliyor. Genellikle aşçıların kullandığı yöntemle yumurta soymak artık bir çocuk oyuncağı kadar kolay. Yumurta kaynatmanın bazı püf noktaları da bulunuyor. Eğer bunları uygularsanız yumurta tüketmeniz de artık daha kolay hale gelecek…
YUMURTA KAYNATMANIN PÜF NOKTALARI
Yumurtayı haşlarken orta ateşte kaynatmaya dikkat edin. Kısık ateşte veya yüksek ateşte yumurta haşlamak sağlıklı değildir. Kaynama suyuna limon suyu veya sirke damlatmalısınız. Bunun nedeni yumurtanın daha kolay soyulmasını sağlıyor olmasıdır. Dilerseniz kaynama suyuna 1 tatlı kaşığı kadarda tuz ekleyebilirsiniz. Böylelikle haşlanmış yumurtayı soymak çok daha kolay olacaktır.
KAYISI KIVAMI YUMURTA NASIL OLUR?
Sağlıklı bir yumurta haşlamak için kaynatma süresini iyi ayarlamak gerekmektedir. Yumurtanın en sağlıklı hali kayısı kıvamında olanıdır. Kayısı kıvamında yumurta elde etmek için cezvenin içerisine su ile yumurtayı koyun. Su ilk kaynadıktan sonra 3 ile 4 dakika daha kaynar suda haşlayıp çıkarın. Yumurtayı soyduğunuzda kayısı kıvamında yumurta lezzetiyle karşı karşıya kalacaksınız.
YUMURTANIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
Öte yandan güne 2 yumurta ile başlamanın şart olduğunu belirtiyor uzmanlar. Uzmanlara göre güne 2 yumurta ile başlandığında vücuda sağladığı faydalar saymakla bitmiyor. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kas ve kemik gelişiminde büyük etkisi vardır. Yüksek miktarda protein içerdiğinden kaslara çok faydalıdır. İçerdiği amino asit ve vitaminler ile vücudu besler. Göz sağlığı için çok yararlıdır ve göz bozukluklarına fayda eder. İyi kolesterolü yükseltir. Kalp sağlığını korur.
BEYİN SAĞLIĞINA İYİ GELİYOR
Trigliserid seviyenizi düşürebilir. Porsiyon kontrolüne yardımcı olur. Kalp sağlığı için yararlı Yumurta tok tutar. Beyin sağlığına iyi gelir HDL seviyesini yükseltebilir.