TCMB’den kritik açıklama: 2025 Asgari Ücret zammı belli oldu!

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, milyonların merakla beklediği 2025 asgari ücret zammıyla ilgili ilk rakamı açıkladı.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, milyonların merakla beklediği 2025 asgari ücret zammıyla ilgili ilk rakamı açıkladı.

Bloomberg'e konuşan ve Karahan'ın Çarşamba günkü yatırımcılarla toplantısından edinilen bilgilere atıfta bulunan kaynaklara göre yetkililer yüzde 25 civarı asgari ücret artışının 2025 enflasyon görünümüyle uyumlu olacağı mesajını verdi.ABD’de yatırımcılarla bir araya gelen Karahan, asgari ücrette yüzde 25 oranında bir artışın 2025 enflasyon beklentileriyle uyumlu olacağını ifade etti.

TESPİT KOMİSYONU ARALIK AYINDA KARARI AÇIKLADIKTAN SONRA DUYURULACAK
Asgari ücret belirleme sürecinde tespit komisyonunun çalışmaları Aralık ayında tamamlanacak. Yeni asgari ücret yalnızca asgari ücretle çalışanlar için değil, tüm ücretli çalışanlar için de belirleyici bir gösterge niteliği taşıyacak.

SÜRECİ ÖNCEDEN YORUMLAMAK DOĞRU DEĞİL
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asgari ücretle ilgili bir soru üzerine, “Asgari ücret, sendikalar, işverenler ve hükümetin müzakereleriyle belirleniyor. Şu aşamada yorum yapmak uygun olmaz,” diyerek tüm tarafların rekabet gücünü koruma konusunda duyarlı olacaklarına inandığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri