Konya'da vergi borcu olanlar dikkat!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), devlete vergi borcu bulunan mükelleflerin listesini bugün itibarıyla açıklamaya başlayacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), devlete vergi borcu bulunan mükelleflerin listesini bugün itibarıyla açıklamaya başlayacak. Kesinleşen vergi ve cezalar ile vadesi geçmiş ödenmemiş vergi ve cezalar hakkında bilgi verilecek.

30 EYLÜL TARİHİNE DİKKAT!

Açıklanacak listelerde, geçen yıl sonu itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş vergi ve cezalar ile 1 Haziran 2023 - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında kesinleşen tarhiyatlar dikkate alınacak. Her vergi dairesine 5 milyon lira ve üzeri borcu olan mükelleflerin isimleri, 15-31 Ekim tarihleri arasında Türkiye genelindeki vergi dairelerince duyurulacak.

LİSTE İLANLARI VE İNTERNET PAYLAŞIMI

Bu listeler, vergi dairesinin ilan koymaya mahsus yerlerine asılacak. Ayrıca GİB, 1-15 Kasım tarihleri arasında bu listeleri internet sitesinde paylaşacak.

KİMLER LİSTEYE DAHİL EDİLMEYECEK?

Listeye dahil edilmeyen mükellefler arasında, Belediye Kanunu kapsamında takas ve mahsuba ilişkin başvuruları kabul edilen büyükşehir belediyeleri ile bu belediyelere bağlı kuruluşlar ve belirli yapılandırmalara tabi olanlar yer alacak. Ayrıca, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki mükelleflerin kesinleşmiş vergi ve cezaları da açıklama kapsamına alınmayacak.

Devlete olan vergi borçları hakkında yapılacak bu açıklama, vergi mükellefleri için önemli bir şeffaflık sağlarken, zamanında ödenmeyen borçların da kamuoyuyla paylaşılmasını hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri