Konya’da ekilmeyen alan kalmayacak

Beyşehir'de Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Ekilmeyen Bir Karış Toprak Kalmasın" ve "Kırmızı Mercimekle Nadası Azalt" projeleri kapsamında çiftçilere kırmızı mercimek tohumu dağıtım töreni düzenlendi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Ekilmeyen Bir Karış Toprak Kalmasın" ve "Kırmızı Mercimekle Nadası Azalt" projeleri kapsamında çiftçilere kırmızı mercimek tohumu dağıtım töreni düzenlendi.

Törende konuşan Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Konya'nın geniş tarım alanları ve çeşitli iklim özellikleri ile Türkiye'nin hububat ambarı konumunda olduğunu vurgulayarak, ildeki tarım arazilerinin yaklaşık yüzde 68'inin kuru tarım yapıldığını, bu nedenle yaklaşık 3 milyon dekar nadas alanı bulunduğunu belirtti. Seçen, sertifikalı tohumların ekiliş alanlarının yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini, böylelikle nadas alanlarının daraltılarak sürekli üretimin sağlanacağını ifade etti.

Seçen, "Amacımız kısıtlı ve değerli su kaynaklarını verimli kullanarak stratejik ürünlerin ekiliş alanlarını artırmak. Bugün yaklaşık 64 ton kırmızı mercimek tohumunu 5 bin 100 dekarlık alanda ekilmek üzere dağıtıyoruz," dedi.

Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ise, çiftçilerin en yüksek verime ulaşması için kaliteli tohum kullanmaları gerektiğini belirterek, "Bu mercimeğin AB tescili için çalışmalar başlatıldı. Elde edilen hasıla en yüksek fiyata satılacak ve çiftçimizin geliri artacak," dedi.

Törenin sonunda, Kaymakam Akpınar, İl Tarım ve Orman Müdürü Seçen ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver, çiftçilere kırmızı mercimek tohumlarını dağıttı. Bu projeyle, nadas alanlarının daraltılması ve tarımsal üretimin artırılması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri