SON DAKİKA: 2025 asgari ücrete ilişkin önemli gelişme

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025 yılı asgari ücretiyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025 yılı asgari ücretiyle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Işıkhan, asgari ücret tespit sürecinin erken başladığını belirterek, “Hedefimiz, asgari ücreti belirlerken maksimum faydayı elde etmek” dedi.

Bakan, asgari ücretin çalışanların refah düzeyini belirleyen önemli bir unsur olduğunu vurgulayarak, bu konuda kararın sadece hükümet tarafından alınmadığını ifade etti. Işıkhan, Aralık ayının başında işçi ve işveren temsilcileriyle birlikte Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanacağını açıkladı.

Komisyonun, ülkenin ekonomik koşullarını, enflasyon oranlarını ve iş gücünün taleplerini göz önünde bulundurarak asgari ücreti belirleyeceğini belirten Işıkhan, “Süreci adil ve şeffaf bir şekilde yönetiyoruz” dedi.

Ayrıca, Bakan Işıkhan, 2002’den bu yana asgari ücretin reel olarak 4 kat, nominal olarak ise 90 kat arttığını vurguladı. 700 lira olan asgari ücret desteğinin de önemine değinen Işıkhan, “Amacımız, vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmemek ve hayat standartlarını yükseltmektir” ifadelerini kullandı.

Bakan, ayrıca fiyat artışlarının vatandaşların satın alma gücünü olumsuz etkilememesi için esnaf ve marketlere dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Aralık ayında gerçekleşecek sürecin ardından, belirlenen asgari ücretin kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri