Öğrenciler dikkat! MEB, ortak sınavlarda ne soracak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ülke genelinde gerçekleştirilecek ortak yazılı sınavlara yönelik konu soru dağılım tablolarını yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ülke genelinde gerçekleştirilecek ortak yazılı sınavlara yönelik konu soru dağılım tablolarını yayımladı.

Ankara'da yapılan açıklamaya göre, 9 Eylül 2023'te yayımlanan "Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği" ile okullardaki ölçme değerlendirme uygulamalarına yeni esaslar getirildi. Bu kapsamda, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ilk kez 6. ve 9. sınıf düzeylerinde ortak yazılı sınavlar uygulanacak.

Bu yıl, sınav düzeyleri ve sayıları artırılarak, 6, 7, 9 ve 10. sınıflar için toplamda 12 ortak yazılı sınav yapılacak. Öğrencilerin sınavlara daha bilinçli hazırlanabilmesi amacıyla, hangi konu veya kazanımdan kaç soru sorulacağını belirten konu soru dağılım tabloları hazırlandı.

2024-2025 eğitim öğretim yılının 1. döneminde 1. yazılılar, 6. sınıf Türkçe ve 10. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı dersleri için 30 Ekim Çarşamba, 6. sınıf matematik ve 10. sınıf matematik dersleri için ise 31 Ekim Perşembe günü ülke genelinde ortak olarak yapılacak.

Ortak yazılı sınavlar kapsamında, 6. sınıf Türkçe dersi için 7, 6. sınıf matematik dersi için 7, 10. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı dersi için 8, 10. sınıf matematik dersi için ise 7 adet açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı soru sorulacak.

Bu uygulama, öğrencilerin sınav başarısını artırmayı ve ölçme değerlendirme süreçlerini daha sistematik hale getirmeyi amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri