Konya Haber: Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ereğli Kampüsü 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Ereğli Eğitim Fakültesinde düzenlenen toplantı, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu başkanlığında yapıldı.
Akademik Kurul Toplantısı'nın ardından basın açıklamasında bulunan Prof. Dr. Cem Zorlu, "2 Ekim Pazartesi günü inşallah 2023-2024 eğitim öğretim yılına başlayacağız. Eğitim-öğretim yılımıza başlamadan önce Ereğli Kampüsümüzde akademik ve fiziki anlamda yaptıklarımızı değerlendirmek istiyorum. Ereğli Kampüsü, biz göreve geldikten sonra ciddi bir atılım yaptı. 800 civarında olan öğrenci sayısı bugün kayıtlı olarak 3 bin 200'lere ulaştı. Neredeyse 4 katına çıkan bir rakamdan bahsediyoruz. Ereğli Kampüsü'nde birim sayılarında da ciddi bir artış oldu. Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Ereğli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bizim dönemimizde açıldı. Ayrıca eski birimlerimize de yeni ilaveler yaptık. 2023 yılı itibariyle Ereğli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda 2 yeni birimimiz var. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri birimlerimiz açıldı ve 30'ar öğrenci aldılar. Bu iki birim için hoca almaya da devam ediyoruz. Öğrenci sayımız ile birlikte akademik olarak öğretim üyesi sayımız da artıyor. Şuan asistan, öğretim elemanı ve öğretim üyesi sayımız 100'ü geçti. Artık Ereğli Kampüsü, kendi başına yetebilen bir kampüs haline geldi" dedi.
“EREĞLİ KAMPÜSÜ, ÜNİVERSİTELERİN ANA KAMPÜSÜ GİBİ OLACAK”
Ereğli Kampüsü'nde gerçekleştirdikleri fiziki çalışmalardan da bahseden Prof. Dr. Zorlu, "6 Şubat depremlerinden maalesef kampüsümüz de etkilendi. Ereğli Meslek Yüksekokulu binası depremde riskli hale geldi ve çürük raporu aldı. Boşaltma işlemini gerçekleştirdik. Bu sene yıkımına ve yeniden yapımına yönelik karar aldık. İnşallah kısa süre içerisinde yıkımı gerçekleştirip inşaatına başlayacağız. Birkaç sene içerisinde de 7-8 bin metrekare civarında bir binaya Ereğli Kampüsümüz kavuşmuş olacak. Bu ciddi bir katkı. Bu yeni yapacağımız binanın içerisinde kampüsümüzün konferans salonu ihtiyacını da çözmeye çalışacağız. Kampüs içerisinde ayrıca spor salonu ihtiyacımız da var. Büyükşehir Belediyemiz bu konuda söz verdi. Gelecek yıl inşallah spor salonu ihtiyacı için faaliyetlere başlayacağız. Kampüsümüzün merkezi bir yemekhaneye ihtiyacı vardı. Ereğli Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımızın riyasetinde bin metrekarelik bir bina yapılacak. Kampüsümüzün ortak yemekhane sorunu da bu şekilde çözülmüş olacak. Yemekhaneden artan kısım da kütüphaneye dönüştürülecek. Yeni inşaatlarımız da bir yandan devam ediyor. Ali Talip Özdemir tarafından Ereğli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binasının inşaatına başlanmıştı. İnşallah Ali Talip Özdemir tarafından bitirilecek. Biz o binanın içini doldurabilmek için bu sene 2 bölüm açtık. İnşallah yakın zamanda birkaç bölüm daha açmak suretiyle binanın tamamına yerleşecek şekilde öğrenci sayımıza ulaşacağız. Bununla yetinmiyoruz ve kampüsün daha da büyümesi için bir takım faaliyetlerimiz var. Kampüs etrafındaki devlet arazilerini alarak, kampüsümüzün bünyesine katmaya çalışıyoruz. Ereğli Kampüsü, hem öğrenci sayısı itibarıyla hem de spor salonu, kütüphane, konferans salonu ve yemekhane gibi bütün ihtiyaçları karşılanmış bir kampüs olarak, bir üniversitenin ana kampüsü gibi bir kampüs olma noktasında ilerliyor. Bu konuda Konya Büyükşehir Belediyesi, Ereğli Belediyesi, Sanayi ve Ticaret Odası neye ihtiyacımız olursa katkı sağlamaktan geri durmuyor. Tüm kurumlarımıza bu vesile ile teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
“ORGANİK TARIM SERTİFİKASI'NI ALDIK”
NEÜ ve Ereğli Belediyesi iş birliğiyle yürütülen Organik Tarım Projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Zorlu, "Organik tarımda bu sene 2’nci senemiz. Çok ciddi ürünler elde ettik. Üniversitemiz ile Ereğli Belediyemizin yapmış olduğu ortak bir proje. Organik Tarım Sertifikası'nı bu sene aldık. Gelecek sene daha geniş ürün yelpazesiyle organik tarım faaliyetlerimize devam edeceğiz. Ziraat ve Veteriner Fakültelerimiz artık vatandaşlarımıza dokunmaya, onların ihtiyaçlarını gidermeye başladı. İnşallah bu iki fakültemiz için de uygulama arazisi konusunda bir takım girişimlerimiz var. Bu girişimlerimizi de gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda Veteriner Fakültemizin hayvan hastanesine ihtiyacı var. O da inşallah gerçekleşecek" diye konuştu.
“HİÇBİR ÖĞRENCİMİZ DIŞARIDA KALMAYACAK”
Son zamanlarda yurt sıkıntısının gündeme geldiğini aktaran Prof. Dr. Zorlu, "Öğrenci sayımızın artmasıyla ve depremden kaynaklanan kiralık ev sayısında da düşmeler yaşanınca konaklama sıkıntısı ortaya çıktı. Bu noktada Konya Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Ereğli Kaymakamlığımız, Ereğli Belediyemiz ve Kredi Yurtlar Kurumu ortak çalışma ve faaliyetlerini sürdürüyor. Kayıt yaptıran öğrencilerimiz biraz sabırlı, müsterih ve rahat olsunlar. Hiçbir öğrencimiz dışarıda kalmayacak. Birkaç haftalık zamana ihtiyacımız var. Sonuç üreteceğiz. Tabi bu dönem şartları zorlayarak bazı imkanlar oluşturuyoruz ama kalıcı çözümün yeni yurt yapımından geçtiğini hepimiz biliyoruz. Bu konu da bu senenin yatırım planına alındı. Yeni erkek ve kız yurdunun inşallah gelecek sene itibarıyla inşaatına başlanacak ve kısa süre içerisinde tamamlanacak. Ereğli Kampüsü'nde yurt ihtiyacı da ortadan kalkmış olacak" dedi.
EREĞLİ KAMPÜSÜ'NÜN EREĞLİ'YE HER ALANDA KATKISI OLACAK
Ereğli Kampüsü'nde yaklaşık 3 bin 200 civarında öğrenci bulunduğunu hatırlatan Rektör Zorlu sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Rektörlüğe başladığım dönemlerde benim hedefim Ereğli Kampüsü'nde 3 bin ile 3 bin 500 arasında öğrenciydi. Şuanda 3 bin 200 civarında öğrencimiz var. Yeni bölümlerimizle birlikte bu sayımızı 3 bin 500'e ulaştıracağız. Bunun da Ereğli'ye hem ekonomik hem de akademik olarak çok büyük katkısı olacak. Her gelen öğrencinin Ereğli tarımına, çiftçisine, hayvancısına hatta atçılığına akademik katkı yapacağını ve daha kaliteli imkanlar ortaya çıkaracağını unutmayalım. Ereğli'deki iş insanlarımızı da Ereğli Kampüsü'nün ihtiyaçlarını gidermek konusunda daha fazla katkı sağlamaya davet ediyorum."