Eğitimde yeni dönem: Okul saatleri değişecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan valiliklere okul ve ders saatleri genelgesi! İleri saat uygulaması devam ederken, ders saatlerini belirleme yetkisi valiliklere bırakıldı. Eğitim ve öğretimde aksamaların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla, tüm il valiliklerine “okul ve ders saati uygulaması” konulu bir genelge gönderildi. Genelgede, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla tüm yurtta uygulanan ileri saat uygulamasının devam ettirileceği belirtilirken, ders yılının 180 iş gününden az olmayacağına vurgu yapıldı.

Genelgede, ortaöğretim ve ilköğretim kurumlarındaki derslerin başlama ve bitiş saatleri ile ilgili düzenlemelerin, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre belirleneceği açıklandı. Ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre illerdeki günlük çalışma saatlerinin belirlenmesi yetkisinin valiliklerde olduğu hatırlatıldı.

VALİLİKLERE YETKİ

Yaz saati uygulamasının devam etmesi nedeniyle “kış saati” düzenlemesi taleplerine ilişkin olarak, il bazlı mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirleme yetkisinin valiliklerde olduğu ifade edildi. Genelgede, gün doğumu ve batımı ile toplumsal koşullar göz önünde bulundurularak, okullardaki ders saatlerinin planlanması ve öğrencilerin olumsuzluk yaşamamaları için gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda eğitim ve öğretim sürecinin aksamaması için gerekli düzenlemelerin yapılacağını ve bu sürecin valiliklerin kontrolünde olacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri