Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğü doğrulandı!

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail'in Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetti. Örgüt, direnişe devam edeceğini duyurdu.

Hizbullah, Genel Sekreterleri Hasan Nasrallah’ın dün İsrail ordusu tarafından Beyrut’un güney bölgesine düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybettiğini açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, Nasrallah ile birlikte başka Hizbullah yetkililerinin de öldüğü belirtildi, ancak diğer isimlere yer verilmedi.

Açıklamada, “İsrail’e karşı mücadeleye devam edileceği” vurgulanırken, Hizbullah mensuplarına da davalarına bağlı kalmaları çağrısı yapıldı. Hamas, Nasrallah’ın ölümünün direnişi daha da güçlendireceğini ifade etti.

HASAN NASRALLAH KİMDİR?

Hasan Nasrallah, 64 yaşında hayatını kaybetti ve 1992’den bu yana Hizbullah’ın genel sekreteri olarak görev yapıyordu. 30 Ağustos 1960’ta Beyrut'ta doğan Nasrallah, Lübnan İç Savaşı sırasında siyasi kariyerine yön verdi ve Hizbullah’ın kurulmasında önemli rol oynadı. Liderliği döneminde, Hizbullah askeri kapasitesini artırarak İsrail’e karşı önemli zaferler elde etti.

Geçtiğimiz hafta yaptığı bir konuşmada, Nasrallah, İsrail'in son eylemlerine karşı “sert ve adil bir ceza” ile karşılaşacaklarını belirtmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri