Konya’ya gelen düzensiz göçmenler yakalandı

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılarına yönelik düzenledikleri operasyonda 4 düzensiz göçmen ve 1 göçmen kaçakçısını yakaladı.

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılarına yönelik düzenledikleri operasyonda 4 düzensiz göçmen ve 1 göçmen kaçakçısını yakaladı. Düzensiz göçmenler sınır dışı işlemleri için muhafaza altına alınırken, göçmen kaçakçısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, bir aracın sınır illerinden Konya’ya giriş yaparak İzmir’e geçmeye çalıştığını tespit etti. Takip altına alınan aracın ana yolları kullanmayıp ara yollara sapması üzerine Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği ile koordineli bir operasyon düzenlendi. Araç Sarayönü’nde durdurularak içindekilere kimlik sorgusu yapıldı.

Araçta kimliksiz 4 yabancı uyruklu (3 kadın, 1 erkek) göçmen ile 1 yabancı uyruklu göçmen kaçakçısı gözaltına alındı. Düzensiz göçmenler sınır dışı işlemleri için ilgili birimlere teslim edilirken, kaçakçılık şüphelisi mahkeme kararıyla tutuklandı.

Göçmen kaçakçılığında kullanılan araca 64.466 TL para cezası kesilirken, araç 60 gün süreyle trafikten men edildi. Emniyet yetkilileri, göçmen kaçakçılığına karşı denetimlerin aralıksız devam edeceğini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Polis ve Adliye Haberleri