Şok görüntüler! 44 sokak hayvanı ölü ele geçirildi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde 30 köpek ve 14 kedinin ölü bulunmasının ardından adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde 30 köpek ve 14 kedinin ölü bulunmasının ardından adli ve idari soruşturma başlatıldı. Kocaeli Valiliği, olayla ilgili detaylı inceleme başlatıldığını ve kamuoyunun gelişmeler hakkında bilgilendirileceğini duyurdu. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Kocaeli Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Belediyeden Açıklama: "Cansız Hayvanlar Trafik Kazası ve Sağlık Sorunları Nedeniyle Öldü"

Gebze Belediyesi de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, görüntülerdeki cansız hayvanların, ekiplerce barınma alanı ve çevreden toplanan ölü hayvanlar olduğunu belirtti. Açıklamada, 16 köpeğin barınma alanında, 3 köpeğin trafik kazası sonucu, 10 köpeğin ise sağlık sorunları nedeniyle öldüğü ifade edildi. Ayrıca, 9 kedinin sokaklardan ölü toplandığı, 4'ünün trafik kazasıyla ve 2 kedinin tedaviye yanıt vermeyerek hayatını kaybettiği belirtildi.

Soruşturma Sürüyor, İlgililer Açığa Alındı

Gebze Belediyesi, ölü hayvanların durumunun kabul edilemez olduğunu vurguladı ve ilgili personelin soruşturma tamamlanana kadar açığa alındığını açıkladı. Ayrıca, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Gebze bölgesinde 10 bin sokak hayvanının yaşadığı ve belediyenin bu hayvanların sağlıklı yaşaması için rutin çalışmalar yürüttüğü ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Polis ve Adliye Haberleri