Yiğit: Botox ile diş sıkma probleminden kurtulabilirsiniz

Diş Hekimi İlker Yiğit, diş sıkma problemi yaşayan hastaların masseter botoksu (diş sıkma kası botoksu) sayesinde bu rahatsızlıktan kolayca kurtulabileceklerini söyledi.

Yiğit: Botox ile diş sıkma  probleminden kurtulabilirsiniz
Yayınlanma:
Güncelleme:

yigit-botox-ile-dis-sikma-probleminden-kurtulabilirsiniz.jpgYiğit Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Diş Hekimi İlker Yiğit, masseter botoksu hakkında bilgi verdi.  İlker Yiğit,  toplumda yaygın olarak diş sıkma ve gıcırdatma olarak bilinen, genellikle uyku sırasında, bilinç dışı yapılan bir eylem olarak görülen bruksizmin  toplumun büyük bir kısmını etkilediğini belirtti. Bruksizmden kaynaklanan diş problemleri ile ilgili bilgi veren İlker Yiğit,  “Bu problemler içerisinde diş minesinin kaybı, diş hassasiyetinin artması ve dişlerin düzleşmesi ve / veya çatlaması yer alır. Bunun yanı sıra dişlerini sıkarak, gıcırdatarak uyuyan ve uyanıkken de sıkan bruksizm hastaları sık sık çene ağrısı ve baş ağrısı şikayeti yaşarlar. Çene kaslarının güçlenerek kalınlaşması ile ortaya çıkan hipertrofisi ise bruksizmin diğer bir yan etkisidir. Uyku sırasında dişlerin birbirleriyle temasını engellemek amacıyla alt ve üst çene dişlerinin arasına yerleştirilerek kullanılan gece plakları diş gıcırdatmanın zararlı etkilerini önlese de çoğu zaman tek başına yetersiz kalır ve botox uygulamasına ihtiyaç duyulur” dedi.  Masseter botoksunun enjeksiyon; çene ağrıları, baş ağrıları ve bruksizm ile ilişkili diğer hoş olmayan problemlerin tedavisinde oldukça etkili bir rahatlama sağladığını ifade eden  Yiğit, “ Kasları rahatlatıp zamanla zayıflatarak bruksizmi önler. Aynı zamanda artmış olan kas kütlesi kadınlarda çenenin geniş ve kalın gözükmesine sebep olarak erkeksi ve kilolu bir görünüm oluşturur. Botox ile yuvarlak veya tombul bir yüz daha zayıf ve belirgin bir hale gelir. Elmacık kemikleri ortaya çıkar, çene bölgesi daha ince görünür. Sadece birkaç botoks enjeksiyonu ile yüz şeklinde tamamen orantılı ve estetik bir sonuç elde edilir. Çene şekli aşırı ince ve belirsiz olan hastalarda ise tersine bir etki oluşturularak çenenin daha belirgin bir şekil alması da sağlanabilir. Bunun yanında soft bir cilt görüntüsünün oluşmasında, yara izlerinin düzeltilmesinde, implant uygulaması sonrası erken yükleme yapılacaksa maksimum ısırma kuvvetini azaltmak için de kullanılmaktadır” diye konuştu.

Kimler masseter botoksu yaptırabilir?

Çenesinin şeklinden memnun olmayan ve  bruksizm şikayeti olan neredeyse bütün yetişkinlerin bu operasyondan faydalanabileceğini söyleyen İlker Yiğit,  hamile ya da emziren anneler ve kas-iskelet hastalığı olan  kişiler için bu işlemin tavsiye edilmediğini belirtti.

Masseter botoksu ne kadar sürer?

Masseter botoksun işlem süresi ile ilgili de bilgi veren İlker Yiğit, “Botulinum toksininin küçük dozlarını doğrudan masseter kasına (çeneyi hareket ettiren büyük kas) enjekte ederek dişlerin istemsiz gıcırdatılmasını ve çenesinin kenetlenmesini durdurmak için kas olması gerektiği kadar güçsüzleştirilir.Çiğneme ve yüz ifadeleri gibi istemli bir şekilde yapılan hareketler botoks enjeksiyonundan kesinlikle etkilenmez. Ortalama 10 dakika süren ağrısız bir işlemdir. İyileşme sürecine gerek yoktur. Hasta hemen işine devam edebilir. Çenenin tam şeklini alması ortalama 1 ay boyunca devam eder.6 ay aralıklarla tekrarlanması tavsiye edilir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.