İşlenmiş gıdalar yağlanmayı arttırıyor

Diyetisyen Betül Merd, göbek yağlanması hakkında açıklamalarda bulundu.

İşlenmiş gıdalar yağlanmayı arttırıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Diyetisyen Betül Merd, göbek yağlanması hakkında açıklamalarda bulundu. Vücuttaki bölgesel yağlanmayla ortaya çıkan aşırı kilonun birçok sağlık sorununa neden olabildiğini ifade eden Dyt. Merd, "Özellikle göbek bölgesinde başlayan yağlanmanın oluşmaması için dengeli beslenme ile düzenli egzersizin hayatın vazgeçilmezi olması gerekiyor. Göbek eritmek için ise beslenme alışkanlıklarında değişiklik yapılması, düzenli olarak minimum 7 saat uyunması ve stresten uzak durulması önem kazanıyor. Dengesiz ve sağlıksız beslenme, durağan yaşam, yaşlanmaya ve genetik etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan karın yağlanması zamanla tehlikeli boyutlara gelmektedir. Şekerli içecekler aşırı kalori alımına neden olurken, karın ve bel çevresindeki yağlanmanın en önemli nedenlerinden birisi olmaktadır. Şekerli ve gazlı içeceklerin büyük bir bölümünde kalorisi yüksek mısır şurubu kullanılmaktadır. Margarinlerde kullanılan trans yağları ise karın yağlanmasını artırmaktadır. Fast food tipi beslenme trans yağ ve yüksek kalori içerdiği için karın yağlarını arttırıcı etki yapmaktadır. İşlenmiş ve paketlenmiş her türlü endüstriyel gıdalar, kilo alımını ve karın yağlanmasını artırmaktadır" ifadelerine yer verdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.