Faydaları adında saklı : Demir Hindi Ramazan Şerbeti

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri İsmail Göçer, Ramazan Şerbeti olarak da bilinen Demir Hindi şerbetinin doğru bir tarifle hazırlandığı taktirde Ramazan’da insan bünyesine bir çok faydası olacağını dile getirdi.

Faydaları adında saklı : Demir Hindi Ramazan Şerbeti
Yayınlanma:

 

Konya’da şifalı bitkiler satan ve aynı zamanda Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri olan İsmail Göçer, Ramazan ayında Demir Hindi şerbetinin insan bünyesinde birçok faydası olduğunu belirtti. Ramazan şerbeti olarak adlandırılan Demir Hindi şerbetinin bu şekilde isimlendirilmesi sebebini anlatan İsmail Göçer Ramazan ayı içerisinde oruç tutan bünyeleri akşam iftar yemeğinde ve sahurda içildiği takdirde oldukça rahatlattığını ve gün boyu tutulan orucun getirdiği stresten uzaklaştırdığı için bu isimle adlandırıldığını belirtti.  Demir Hindi şerbetinin içerisinde kullanılan bitkiler çoğu imalathanede doğru bir şeklide kullanılmaması sonucu aromasında eksikleri olduğunu da ekleyen İsmail Göçer , doğru yapıldığı takdir de Demir Hindi şerbetinin tam anlamıyla bir Ramazan şerbeti kıvamında olacağını belirtti.

 

“ ORUÇ TUTAN BÜNYELER İÇİN BİREBİR”

Ramazan ayında oluşabilecek bir çok sağlık soruruna Demir Hindi şerbetinin faydalı olabileceğini söyleyen İsmail Göçer “ Ramazan Şerbeti yani diğer adıyla Demir Hindi şerbeti, için en iyi tarif edebileceğimiz cümleler hazımsızlığın üst boyutlarda zamanlarda ve uykusuzluk, stres ve susuzlukla birlikte vücutta kan değerlerinin dolmasıyla oluşan rahatsızlıklar için orijinal Demir Hindi şerbeti birebir çözüm yoludur” dedi

 

ŞERBETTE KULLANILAN FORMULLER YANLIŞ”

Demir Hindi şerbetinin içerisinde ki formüllerinin çoğu imalathanede yanlış bilindiğini belirten İsmail Göçer “ Çoğu imalat hanede hazırlanan Demir Hindi şerbetinin formülü yanlış biliniyor. Çünkü Demirhindinin içerisine konulan bitkiler çok önemle dikkat edilmesi gereken bir husus. Demirhindinin içerisine uyguladıkları formül 1 kilo demirhindiyi alıp 2 adet zencefille birlikte karıştırılıp yaplıdığı zaman yanlış bir karışım elde edilmiş olunuyor. Nispeten içerisinde kullanılan malzemelerin daha fazla olması gerekir. Bu na örnek verecek olursak; şerbetin içerisinde mutlaka zencefil, karanfil, yenibahar, tarçın, ve orijinal gül suyu da karıştırıldıktan sonra bu malzemeler ile birlikte Ramazan şerbeti olarak adlandırılan Demir Hindi şerbetinin esas karışımını ve aromasını elde etmiş oluyoruz” diye ifade etti. ( Berat Bayındır )

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.