Eser: Ruşeym bağışıklığı güçlendiriyor

Türkiye Diyetisyenler Derneği Konya İl Temsilcisi Uzm. Diyetisyen Şirin Kayhan Eser, ruşeymin sağlığa faydaları hakkında bilgi verdi.

Eser: Ruşeym bağışıklığı güçlendiriyor

eser-ruseym-bagisikligi-guclendiriyor.jpg“Salgın döneminde bağışıklık sistemimizi güçlü tutmanın, önemini bir kez daha kavramış olduk” diyen Türkiye Diyetisyenler Derneği Konya İl Temsilcisi Uzm. Diyetisyen Şirin Kayhan Eser” Doğanın alttın sırrı ruşeym,  özellikle bu dönemde beslenmemizde yapacağımız küçük değişiklikler de bağışıklığımızı güçlendirerek bu dönemde bizi birçok hastalığa karşı koruyacaktır.  1 ton buğdaydan yalnızca 1 kg elde edilen ruşeym birçok vitamin ve mineral içermesiyle bağışıklığımızı güçlendirmek için oldukça kıymetli bir besindir. Yüksek oranda  E ve B vitamin grubu folik asit, demir, lif, magnezyum, selenyum içermektedir. E vitamini, çok güçlü bir antioksidandır.  Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korur. Vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekler. Beslenme açısından oldukça faydalı olan ruşeym her yaşta tüketilebilir ancak gluten hassasiyeti olan kişiler için uygun bir seçim değildir. Çorba, süt, yoğurt, salata gibi gıdaların içine 1-2 yemek kaşığı ilave edilerek tüketilebileceği gibi ekmek, makarna gibi gıdalarda da takviye olarak ekleyerek tüketebiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.