Ramazan gününde iftar menüsü için nefis yemek tarifleri
Ramazanın üçte biri göz açıp kapayana kadar geçti bile. Yeni bir haftaya başladığımız bu pazartesi gününde iftar sofralarınızı renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık.Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın.
Daha çok salata ve yemeklerde kullandığımız kabak ile çorba yapmaya ne dersiniz? Eğer düşünürseniz, yoğurtlu kabak çorbası nefis bir tercih olabilir. Özellikle diyet yapanlar da rahatlıkla tüketebilir. Protein ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olacak yoğurtlu kabak çorbasını denemek isterseniz, işte tarifi...
Yoğurtlu kabak çorbası tarifi
Yapımı için malzemeler
3 adet kabak
1 adet kuru soğan
4,5 su bardağı su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 dal dereotu
Karabiber
Tuz
Terbiyesi için;
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
Üzeri için;
Pul biber
Nane
Yoğurtlu kabak çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Kabakları güzelce yıkayın. Daha sonra alacalı olarak soyup küp küp doğrayın.
Soğanın da kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
Zeytinyağını bir tencereye ekleyin. Ardından da soğanı ilave edip kavurun.
Daha sonra kabakları ekleyip kavurmaya devam edin.
Üzerine suyunu ilave edip kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
Pişince blender'dan geçirip pürüzsüz kıvamlı bir hale getirin.
Terbiyesi için de; yoğurt ve unu bir kasede karıştırın. Çorbanın suyundan 1 veya 2 kepçe ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyin ve kaynayana kadar da sürekli karıştırın.
Dereotunu da ince ince doğrayın.
Çorbanız kaynayınca dereotu, tuz ve karabiberi ekleyin.
Eğer çorbanızın kıvamı yoğun olursa üzerine az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.
Üzerine pul biber ve nane serperek servis edin.
Tas kebabı tarifi
Yapımı için malzemeler
500 gram kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
2 adet patates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak su
Kekik
Karabiber
Tuz
Tas kebabı tarifi Nasıl yapılır?
Tencereyi ocağa alın ve tereyağını eritin.
Eti ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Soğanı yemeklik doğrayın ve sarımsakları soyup tencereye ekleyin.
Renk alana kadar et ile beraber kavurun.
Ardından salçayı ekleyip karıştırın.
Üzerine sıcak suyu ilave edin.
Havuç ve patatesleri de küp küp doğrayıp ekleyin.
En son yemeğinizin üzerine baharatları serpip kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin.
Sos kıvamına gelince yemeğiniz hazır olacaktır.
Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...
Şehriyeli bulgur pilavı tarifi
Yapımı için malzemeler
1 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı tel şehriye
2 su bardağı et ya da kemik suyu (yoksa su)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4-5 dal taze soğan
4-5 dal maydanoz
Şehriyeli bulgur pilavı tarifi Nasıl yapılır?
Mercimekleri haşlayıp kenara alın.
Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresinde kızdırın.
Tel şehriyeleri yağa ilave edin ve rengi altın sarısı olana kadar kavurun.
Şehriyelere bulguru ilave edip onları da rengi dönene kadar kavurun.
Haşladığınız mercimekleri de tencereye ilave edin.
Varsa kaynar durumdaki et suyunu yoksa suyu tencereye ilave edin ve şehriyeleri kırmadan hafif hafif karıştırın.
Tuz ve karabiberi de ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
3-4 dakika kadar yüksek, 7-8 dakika kadar da kısık ateşte pişirin.
Pilav suyunu çekince üzerine kağıt havlu serin ve kapağı kapalı halde 20 dakika kadar demlendirin.
Bu esnada taze soğanları ve
Pilavınızı ılık servis edin, afiyet olsun...
Vişne kompostosu tarifi
Yapımı için malzemeler
800 gram vişne
2 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
2 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
Vişne kompostosu tarifi Nasıl yapılır?
Saplarını ayıkladığınız vişneleri bol suda yıkayın ve çekirdeklerini çıkarmadan bir tencereye alın.
Toz şeker ve suyu derin bir tencerede şeker eriyene kadar karıştırın.
Tarçın ve karanfili de tencereye ekleyip kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.
Kaynayan şerbete vişneleri ilave edin ve çok fazla karıştırmadan 10-15 dakika kadar pişirin.
Tarçın ve karanfilleri tencereden alın.
Kompostoyu buzdolabında soğuttuktan sonra taneleriyle birlikte servis edin.
Arzu ederseniz suyunu içecek olarak da tüketebilirsiniz.
Orijinal magnolia tarifi
Yapımı için malzemeler
2-3 adet muz
3 yemek kaşığı krema
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket fındıklı bisküvi
Orijinal magnolia tarifi Nasıl yapılır?
Muzları soyup dilimleyin.
Bisküvileri mutfak robotunda incecik çekin.
Un, şeker, nişasta, yumurta, süt ve kremayı derin bir tencerede bir araya getirin ve karıştırarak pişirin.
Muhallebi kıvamı alan sütlü karışıma vanilyayı ilave edin ve karıştırın.
Kaselerin ya da küçük kavanozların tabanına robotta çektiğiniz bisküvilerden 1 yemek kaşığı kadar koyun.
Üzerine muz dilimlerini yerinde tutacak kadar muhallebi ekleyin.
Muz dilimlerini kavanozun iç yüzeyine yerleştirin.
Üzerine yeniden muhallebi koyup üzerini bisküvi kırıntıları ve muz dilimleriyle süsleyin.
Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip soğuttuğunuz magnolia’larınızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.