Ramazan ayı boyunca tam buğday ekmeği tercih

Ramazan ayında düzenli beslenmenin önemli olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Sümeyye Akbulut, dengeli ve sağlıklı beslenme konusunda önerilerde bulundu.

Ramazan ayı boyunca tam buğday ekmeği tercih
Yayınlanma:
Güncelleme:

Akbulut, Ramazan ayında bol proteinli besin ve sebze ağırlıklı beslenilmesi gerektiğini belirterek, “Ramazan'da öncelikle sahur yaparak güne başlamamız gerekiyor. Sahur yaparken de mutlaka günlük bir tane yumurta tüketmemiz gerekiyor. Yumurta bizim örnek proteinimiz. Yumurta tükettiğimiz zaman Ramazan ayında tokluk süremiz daha uzun oluyor. Yumurtayı haşlanmış şekilde veya az yağda pişirebilirsiniz. Yumurtanın yanında mutlaka bir protein kaynağı olarak peynir tüketmemiz gerekiyor. Peyniri de az yağlı tercih ederseniz bizler için daha güzel olur. Tansiyon probleminiz yoksa zeytin 5-6 adet tüketebilirsiniz. Tansiyon probleminiz varsa 2 adet ceviz tüketmenizi mutlaka öneriyoruz. Bol yeşilliklere yer veriyoruz Ramazan ayında sahurda da, iftarda da. Bol yeşillik, domates, salatalık, maydanoz, dereotu, kuzukulağı gibi yeşilliklere yer verebilirsiniz” dedi. Gün içerisinde iftara kadar olan sürede tokluk hissini arttıracak besinlerin tercih edilmesi gerektiğine değinen Akbulut, “Ramazan ayı boyunca yine tam buğday ekmeği tercih ederseniz sahurda gün içerisinde daha çok tokluk hissiniz olur. Beyaz ekmekleri çok tercih etmeyelim. Çünkü beyaz ekmekler daha çok yemenize ve gün içerisinde daha fazla acıkmanıza neden olacaktır. Tokluk sürenizi uzatmak istiyorsanız mutlaka tam buğday ekmeği yemenizi öneririz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.