Konya
Parçalı bulutlu
5°
Aksaray
Kapalı
3°
Karaman
Açık
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Politika YRP Konya Milletvekili Ali Yüksel, Tunus’ta neden gemiye alınmadıklarını açıkladı

YRP Konya Milletvekili Ali Yüksel, Tunus’ta neden gemiye alınmadıklarını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, Gazze’ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan Küresel Özgürlük Filosuna katılmak üzere Tunus’a gitti, ancak tüm çabalarına rağmen yardım filosuna katılamadı. Yüksel, Tunus’ta yaşadıklarını ve yaşanan hayal kırıklığını Anadolu'da Bugün’e anlattı.

MUHABİR: Sümeyye Can
Okunma Süresi: 2 dk

31 Ağustos'ta İspanya'nın Barselona kentinden 22 tekne ile yola çıkan yardım filosu, Tunus’ta 23 tekne ile birleşerek Gazze’ye ulaşmayı hedefliyordu. Ancak organizasyonun idari kısmının Avrupalıların kontrolünde olduğunu belirten Yüksel, Türklerin gemilere alınmaması yönünde kararlar alındığını ifade etti.

“TÜRKLERDEN YOĞUN KATILIM İSRAİL’İ RAHATSIZ EDER” GEREKÇESİYLE RED

Ali Yüksel, “Organizasyonun Avrupalı yöneticileri, ‘Türkleri yoğun alırsak İsrail sert karşılık verebilir’ endişesi taşıdıklarını sık sık dile getiriyorlardı” dedi. Beş milletvekilinin isimlerinin gemilerde yer aldığı ve gemiye katılmak üzere limana gittiklerini belirten Yüksel, defalarca bekletildiklerini ve sürecin sürekli ertelendiğini söyledi.

Yüksel, gemiye sadece motor ve elektrik ustaları gibi teknik personelin alındığını, kendileri gibi sivil katılımcıların ise gemilere kabul edilmediğini ifade etti. 

Yüksel, “Milletvekili olarak bir beyanname yayınladık. Gemilerin gidişine kadar Tunus’tan ayrılmadık. Ama nasip olmadı” dedi.

“İSRAİL’DEN NE VİCDAN, NE İNSANLIK BEKLİYORUZ”

Filo hakkında umutlu olduklarını dile getiren Yüksel, “Bu tamamen sivil, barışçıl bir vicdan hareketi. En ufak bir silah ya da şiddet düşünülmüyor. İsrail ve dünya kamuoyu eğer gerçekten vicdan sahibi ise bu yardım filosuna müdahale edilmemeli” ifadelerini kullandı. 

Ancak İsrail’in geçmiş uygulamalarına bakarak endişeli olduklarını da belirten Yüksel şunları söyledi: 

“Şu ana kadar İsrail’de ne vicdan, ne insanlık, ne de başkalarının görüşüne saygı gördük. Yine aynı çirkin yüzlerini gösterebilirler.

Bu tamamen insani bir yardım hareketi. Dünyanın dört bir yanındaki vicdan sahiplerinin bu harekete destek vermesi ve İsrail’in olası müdahalesine karşı durması gerekiyor.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *