Yeni asgari ücretin açıklanmasına saatler kaldı! Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

Milyonların gözü kulağı bugün yapılacak olan Kabine toplantısında... Asgari ücrete Temmuz'da yapılacak ek zam, memur ve emekli maaşlarında ara zam kararı bugün verilecek. Peki, asgari ücret ne kadar olacak?

Yeni asgari ücretin açıklanmasına saatler kaldı! Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor. Ana gündem ekonomi. Beştepe'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda, asgari ücrette ara zam yapılıp yapılmayacağının kesinlik kazanacak. Memur ve Emeklilere enflasyon farkının yanında ara zam yapılması da gündemde. Kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan Millete Sesleniş konuşmasıyla açıklayacak.

TEMMUZ'DA EK ZAM MÜJDESİ BEKLENİYOR

İşçi ve işveren kesimiyle Temmuz'da asgari ücrete ek zam yapılması için görüşmelerini sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kabine'ye bilgi verecek. Kabine'den asgari ücretliye ara zam kararı çıkması halinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak ve yapılacak zam oranı netlik kazanacak.

BAYRAM İKRAMİYELERİ

Temmuz'da enflasyon oranında fark alacak memur ve emeklilere, fazladan zam yapılıp yapılmamasına da bu toplantıda karar verilecek.Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyelerine zam beklentisi sürürken, bayram ikramiyelerinin de 1100 liradan 1200 TL'ye çıkarılabileceği belirtiliyor.

9 GÜN KURBAN TATİLİ

Kabinede Kurban bayramı tatilinin süresi de ele alınacak. Bayram, 9 Temmuz Cumartesi günü başlayıp, 12 Temmuz Salı günü sona eriyor. Aynı hafta Cuma günü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla resmi tatil. Bu nedenle "Bayram tatili dokuz güne çıkar mı?" sorusu gündemde. Bayram tatilinin turizm sektörü düşünülerek 9 güne çıkarılması bekleniyor.

DEĞİŞMEYEN GÜNDEM: ENFLASYON

Kabine toplantısında enflasyonla mücadele ve fahiş fiyat artışları da masada olacak. Son ekonomik veriler ışığında atılacak yeni adımlara karar verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kalabalık bir ekiple katılacağı NATO zirvesi öncesinde yapılan hazırlıklar da son kez masada olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.