Yavuz Ağıralioğlu'ndan Mavi Vatan vurgusu: "İhlal ettirmeyiz!

Son dönemde Ege Denizi ve uluslararası sularda Türk teknelerine yönelik mütecaviz davranışlarda bulunan Yunan sahil güvenlik unsurları, Ankara'nın tepkisine neden oldu.

Yavuz Ağıralioğlu'ndan Mavi Vatan vurgusu: "İhlal ettirmeyiz!
Yayınlanma:

Eski milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ege Denizi ve uluslararası sularda Yunanistan’ın Türk teknelerine yönelik tutumunu sert bir dille eleştirdi. Ağıralioğlu, Yunan sahil güvenlik unsurlarının giderek daha saldırgan bir tavır sergilediğini belirtti.

Paylaşımında, Yunan botlarının Türk karasularını ihlal ettiğini vurgulayan Ağıralioğlu, bu ihlallere karşı en sert yanıtın verilmesi gerektiğini ifade etti. Ağıralioğlu, "Hiç kimsenin bir daha aynı şekilde davranmaya cesaret edemeyeceği bir diplomatik ve askeri sürecin işletilmesi gerektiğini muhataplarına ikaz ediyoruz" diyerek Türkiye'nin kararlılığını ortaya koydu.

Açıklamasında, Türkiye'nin sınır güvenliği konusunda tavizsiz bir tutum sergileyeceğini dile getiren Ağıralioğlu, "Milletimiz müsterih olsun, Mavi Vatan başta olmak üzere, yurdumuzun her bir sınırının güvenliğini tesis etmek için tüm gücümüzle ve tereddütsüz olarak mücadele etme irademizle, Biz Varız!" ifadelerine yer verdi.

Bu çıkış, Ege'deki gerginlikler ışığında, Türkiye’nin Mavi Vatan üzerindeki haklarını savunma kararlılığını bir kez daha gündeme taşıdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.