Vekilden flaş iddia: Kömür torbalarından kömür dışında her şey çıkıyor!

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılan yakacak yardımı kapsamında dağıtımı yapılan kömür torbalarından taş, toprak, çamur çıktığını öne sürdü

Vekilden flaş iddia: Kömür torbalarından kömür dışında her şey çıkıyor!
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Vatandaşın derin bir yoksulluk içerisinde olduğunu söyleyen CHP Zonguldak Milletvekili Ertuğrul, emeklilerin yoksulluğa muhtaç edildiğini kaydetti.

Ertuğrul, ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılan yakacak yardımı kapsamında dağıtımı yapılan kömür torbalarından taş, toprak, çamur çıktığını öne sürdü.

CHP’li Ertuğrul’un açıklamaları şu şekilde:

“Artan derin yoksullukla beraber her yıl gıda ve yakacak yardımına ihtiyaç duyan vatandaş sayısında ciddi bir artış var. Her yıl ihtiyaç durumu belirlenen hanelere yakacak yardımı olarak dağıtımı yapılan kömür torbalarından artık kömür dışında her şey çıkıyor. Vatandaş devletten yardım beklerken kapısında bir çuval dolusu taş buluyor, toprak buluyor, çamur buluyor.

Buna rağmen iktidar emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiyeyi de vatandaşına çok görerek daha az vatandaşa vermek için yoğun bir çaba sarf etti. Soruyoruz: Yoksulluğa mahkûm ettiğiniz emekli 7.500 lira emekli maaşıyla hangi ihtiyacını gidersin?

İktidar, yardıma muhtaç yoksullar istiyor ki, yaptığı yardımlarla övünebilsin, bu yardımları kendi iktidarlarından başkasını yapmayacağını iddia ederek oy toplayabilsin. Biz ise bu yokluğun nedenlerini ortadan kaldırmak istiyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.