Usta ve Altunyaldız’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni hasat dönemi için buğday ve arpa alım fiyatını açıklamıştı. AK Parti Konya Milletvekilleri Leyla Şahin Usta ve Ziya Altunyaldız, açıkladığı rakamlardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti

Usta ve Altunyaldız’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
Yayınlanma:
Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanışında yaptığı konuşmada yeni hasat dönemi için buğday ve arpa alım fiyatını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) 2022 hasat döneminde yapacağı buğday ve arpa alım fiyatları ve teşvik rakamlarına ilişkin yaptığı konuşmada, “Bu fiyatları belirlerken, çiftçimizin karşılığını alarak üretime devam etmesi yanında, iç ve dış piyasa gelişmeleri ile arz güvenliği için ihtiyacımız olan stokların sağlanması hususlarını da dikkate aldık. Toprak Mahsulleri Ofisimiz, sert ekmeklik buğdaya bu yıl ton başına 6 bin 50 lira alım ve bin lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacaklar. Hayırlı olsun. Ofisimizin arpa alım fiyatı ise ton başına 5 bin 500 lira alım ve 500 lira prim bedeli olmak üzere toplamda 6 bin lira olarak belirlenmiştir. Prim ödemesinden ürününü Toprak Mahsulleri Ofisimize veren çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticilerimiz yararlanabilecektir. Toprak Mahsulleri Ofisinin alım rakamları, diğer kamu kurum ve kuruluşları için de referans olacak, farklı fiyat uygulamalarına gidilmeyecektir. Üreticilerimiz Toprak Mahsulleri Ofisi, hububat alım primine ilave olarak Tarım ve Orman Bakanlığımızca ödenecek olan mazot, gübre, sertifikalı tohum ve fark ödemesi desteklerini almaya devam edecektir. Destek bizden, gayret sizden, bereketi de Allah'tan diyerek, yeni hasat döneminin ve açıkladığımız alım fiyatlarının çiftçilerimize, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti Konya Milletvekilleri Leyla Şahin Usta ve Ziya Altunyaldız, açıkladığı rakamlardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

“ÇİFTÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan rakamlara dair görüşlerini paylaşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kapanış konuşmasıyla tamamladığımız 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantımızda istişare ettiğimiz konuların ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. 2022 yılı hububat alım fiyatları Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından sert ekmeklik buğday 6 bin 50 TL, bin TL prim, toplam 7 bin 50 TL (Ton), arpa 5 bin 500 TL, 500 TL prim, toplam 6 bin TL (Ton) olarak açıklandı. Çiftçilerimize hayırlı, bereketli olsun” ifadelerini kullandı.

cumhurbaskani-erdogan-tesekkur-usta.jpg

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladıkları buğday ve arpa alım fiyatlarının, teri alnında, gayreti tarlasında, emeğinin bereketi hasadında olan tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 

cumhurbaskani-erdogan-tesekkur-altunyaldiz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.