Usta: Konya seçimlerde yine AK Parti’yi destekleyecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Konyalılar, muhalefeti çözüm odağı olarak görmüyor, ‘yaparsa yine AK Parti yapar’ diyor. Konya, önümüzdeki seçimlerde de AK Parti’ye desteğini verecektir” dedi

Usta: Konya seçimlerde yine AK Parti’yi destekleyecek
Yayınlanma:
Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Anadolu’da Bugün Gazetesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleşen ziyarette ABK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baydar ve Anadolu’da Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Dargeçit ile bir araya gelen Usta, Konya ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

usta-konya-secimlerde-yine-ak-partiyi-destekleyecek.jpeg

“BUNU YAPAN İRADE AK PARTİ’DİR”

AK Parti’nin eser siyaseti yaptığını dile getiren Usta, yapılan bu eser siyasetinin sonucunda Türkiye’de standartların yükseldiğini ifade etti. Milletin yapılan hizmetleri ve yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğinin altını çizen Usta, “Milletimiz hizmete bakıyor ve yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor. Her ne kadar eksik kalan hizmetlerden dolayı bizlere kızılsa da milletimiz yine umut olarak AK Parti’ye bakıyor, ‘Bu işi yapacaksa yine Recep Tayyip Erdoğan yapacak’ diyor. Başka bir alternatif görülmüyor. Yaptığımız görüşmelerde milletimiz bize; ‘hizmeti ne Akşener, ne Kılıçdaroğlu ne de diğer partiler yapabilir’ diyor. Yapılan tüneller, yollar, hastaneler ve daha birçok hizmet artık vatandaşlara çok sıradan geliyor. ‘Yapacaksın zaten’ diye düşünülüyor. Elbette yapacağım ama bunu yapan irade AK Parti’dir, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Olmasaydı yine yapılmazdı. Bu ülke bu noktaya asla gelmezdi. Bugün, Avrupa standartlarında bir ülkede yaşıyorsak bunu yapanın bir irade olduğunun farkına varmak gerekiyor. Yaptığımız hizmetler bizim insanımızın hak ettiği değerler. Birileri de ‘bunlardan vazgeçin, bunları boş verin Recep Tayyip Erdoğan’ı gönderin’ diyor” ifadelerini kullandı.

“GÜCÜMÜZÜ ARTTIRACAK EN ÖNEMLİ ŞEY”

Küresel koronavirüs salgınının tüm dünyayı olumsuz etkilediğini ve salgının ülkelerde ekonomik sıkıntılara neden olduğunu vurgulayan Usta, ülke içerisinde bulunan doğal kaynakların kullanılabilmesi konusunda yoğun bir çalışma yapıldığının altını çizdi. Türkiye’nin gücünü artıracak en önemli hususlardan birinin doğal kaynakların kullanılabilir bir hale gelmesi olduğunu dile getiren Usta, “Yaşanan salgından dolayı dünyanın her yerinde ekonomik sıkıntılar ile karşılaşılabiliyor. Avrupa’daki elektrik ve doğal gaz sıkıntısı tüm dünyayı etkiliyor. Rusya bunu çok iyi kullanıyor. Rusya-Ukrayna arasında yaşanan kriz, tüm dünyayı doğal gaz krizinin eşiğine getirdi. Tüm bu gelişmelere bakıldığında kendi doğal kaynaklarımızı çıkarmamız gerektiğini net bir şekilde görebiliyoruz. Yeni sondaj gemilerini aldık çalışıyoruz, bulduğumuz gazı 2023 yılında ancak devreye sokabiliyoruz. Çalışmalar devam ediyor. İnşallah daha fazla kaynak bulur ve işleriz. Çünkü bizim gücümüzü artıracak en önemli şey budur. Ülke içerisindeki bütün kaynaklarımızı ortaya çıkararak, bunların kullanılabildiği bir dönemde seçime gitmemiz lazım. Bence Cumhurbaşkanımız da bunu bekleyecektir” diye konuştu.

“KEŞKE BÖYLE BİR MUHALEFET OLSA”

Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Usta, AK Parti dışındaki siyasi partilerin kendi içlerinde ‘kavga’ yaşadığını, toplumun değerlerine ters düşen açıklamalarda bulunduklarını söyledi. CHP tabanının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ açıklamasından memnun olmadığını kaydeden Usta, “Keşke Türkiye’de gerçekten bu ülkeye hizmet etmek için çabalayan bir muhalefet olsa. Ortak işleri gelin birlikte yapalım dediğimizde, ‘yok biz AK Parti’den hiçbir şeye olur vermeyiz’ zihniyetinden vazgeçilse. Kılıçdaroğlu’nun yapmış olduğu gaflar, gelgitler, İstanbul ve Ankara’daki belediyelerde yaşananlar CHP’ye zarar verecek gibi görünüyor. Partilerin en büyük sorunları içerlerinde olan kavgadır. CHP’de de İYİ Parti’de de kavga var. HDP’de zaten kavga hiç bitmiyor. AK Parti’nin dışında güç olabilecek, denge unsuru olabilecek bir parti yok. Bizim en önemli avantajımız bu. AK Parti’nin içerisinde kavga yok. Çünkü liderimiz Recep Tayyip Erdoğan. Herkes onun arkasında kenetlenmiş durumda. Onun doğru talimatları ile sağlam bir şekilde yolumuzda ilerliyoruz. İYİ Parti’den çıkan bir genel başkan yardımcısının bir şehit yakınına küfretmesinden sonra ne yaptılar? Bir irade gösterebildi mi Meral Akşener? Gösteremiyor. Aynı şey Kılıçdaroğlu’nda var. Kendi tabanı onun bazı noktalarda irade göstermesini bekliyor. Ancak bir irade gösteremiyor” şeklinde konuştu.

“ONLAR DAHA BUNA KARAR VEREMEDİLER”

Muhalefetin HDP ile yakınlaşmasından milletin rahatsız olduğunu ve bundan dolayı Millet İttifakı’nın oy oranını arttıramayacağını öne süren Usta şunları kaydetti: “Vatandaşın aklında ‘Bunlar HDP ile gizli bir ittifak peşindeler. Bunlar bu terör örgütüne destek verme çabası içerisindeler mi?’ şeklinde soru işareti kalacak. O yüzden oylarını artırma imkanları yok. Cumhur İttifakı’nın hedefi, yapmak istedikleri, projeleri net bir şekilde ortadadır. Ama karşı tarafta belli olmayan pek çok unsur var. Daha kimi aday göstereceklerine bile karar verebilmiş değiller. Kılıçdaroğlu’mu, Akşener mi? HDP, ‘ben de varım. Benim olurum olmadan sen İstanbul’u, Ankara’yı alamadın. Benden oy alacaksan benim tabanımın oy verebileceği bir ismin aday olması gerekir’ diyor. Bu ülke için sandıkta doğru karar vermek zorundayız. Tek bir oy bile çok kıymetli. Dünyada yapılan bir liderlik mücadelesindeki bir isme oy verme şansımız var. Böyle birine mi oy verilecek yoksa kendi çapında kavgalarla boğuşacak, dünya lideri olmak şöyle dursun ülkesi için liderlik yapamayacak birisine mi oy verilecek? Vatandaşımızın bu anlamda sağduyusuna inanıyor ve güveniyorum.”

“KONYALI, ÇÖZÜMÜ AK PARTİ’DE GÖRÜYOR”

Konyalı seçmenlerin önümüzdeki seçimlerde de AK Parti’ye büyük destek vereceğini iddia eden Usta, “İYİ Parti, vatandaşlarla görüştüklerini ters çevirip, yalan söyleyip, kendi akıllarınca, anlamsız bir şekilde yorumluyor. Yaptıkları yorumların doğruluk payı olduğunu düşünmüyorum. Bizler de sahadayız ve bunları görüyoruz. Konya, önümüzdeki seçimlerde de AK Parti’ye desteğini verecektir. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na ilgi gösterenlerin olması gayet normaldir. İnsanlar ilgi gösterebilirler ancak çözüm odağı olarak görmezler. Burada 20 yıldır iktidarda olan ve millete iyi hizmet etmiş bir AK Parti var. Vatandaş çözümü AK Parti’de görüyor. Sahada eleştiri alıyoruz ancak bize milletimiz, ‘yine yapacaksa AK Parti yapar. Bizim tek bir liderimiz ve umudumuz var o da Recep Tayyip Erdoğan. Ona iyi sahip çıkın, arkasında sıkı durun’ diyor. Herkes çalışacak, emek verecek. Vatandaşın sandıktaki kararını hep birlikte göreceğiz” dedi. Gerçekleşen ziyaretin ardından Baydar ve Dargeçit, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Usta’ya çalışmalarında başarılar dilediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.