Usta: Her zamankinden daha başarılı olacağız (Özel Haber)

Gazetemizi ziyaret eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, yerel seçimlere ilişkin değerlendirmede bulunarak “ 31 Mart yerel seçimlerinde Konya’da her zamankinden daha başarılı bir seçim sonucu alacağız” dedi.

Usta: Her zamankinden daha başarılı olacağız (Özel Haber)
Yayınlanma:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta yerel seçimlere ilişkin gazetemize değerlendirmede bulundu. Yerel seçimlerde sahada vatandaşla yüz yüze daha çok görüşeceklerini ve sosyal medyayı daha etkin kullanacaklarını ifad eden Leyla Şahin Usta şöyle konuştu: “31 Mart seçimlerinde çok daha çevreci, insana ve  doğaya saygılı bir kampanya yürütmek istiyoruz. Bu sebeple de parti bayraklarının asılmayacağını söyledik. Ses sistemlerinin de günün belirli saatlerinde kullanılacağını söyledik. Umarız bütün partiler buna uyarlar. Çünkü astığımız her bayrak çöpe gidiyor ve bunların geri dönüşümü yok. Bu da hem ekonomimize hem de  çevremize zarar veriyor. Yerel seçimlerde sahada yüz yüze görüşmelerimizi artacak. Sosyal medyayı bu süreçte daha aktif kullanacağız. Çünkü sosyal medya özellikle gençler arasında çok daha aktif kullanılıyor. Tabi sosyal medyayı kullanırken de sosyal medyada paylaşılan her şeyin ne kadar doğru olduğuna da dikkat etmemiz gerekiyor. Bu yüzden seçimler için sosyal medyayı kullanırken de doğru bilgiye dayalı bir yön belirlememiz gerekiyor”

“GÜÇLÜ BİR TEŞKİLATIMIZ VE GÜÇLÜ BİR TABANIMIZ VAR”

Konya’da AK Parti’nin güçlü bir tabanı ve güçlü bir teşkilat yapısının olduğunu ifade eden Leyla Şahin Usta konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konya’da AK Parti’nin güçlü bir tabanı var. Teşkilatlarımız da oldukça güçlü. 31 Mart yerel seçimlerinde herhangi bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Konya’da saha çalışmalarına parti olarak çoktan başladık. Seçimde özellikle sandık bazlı çalışmaya önem veriyoruz. Mahalle mahalle, ev ev, kapı kapı dolaşılarak seçmenlerimizle tekrar bir araya gelip hatırlatmalarımızı yapıyoruz. Seçim sandıkta kazanılır. Kim ne kadar kampanya yaparsa yapsın, ne derse desin vatandaş sandığa giderken kime oy vereceğini kafasında kısmen  netleştirmiş durumda”

“KONYALILARA GÜVENİYORUZ, ONLARDA BİZE GÜVENSİNLER”

Yerel seçimde adayların  çok önemli olduğunu ve  Konya’da açıklanan adaylardan memnuniyet aldıklarını söyleyen Usta,  “Açıklanan bütün adaylarımız AK Parti’nin çizdiği başarı çizgisine uyacak isimlerdir. Özellikle gönüllere girmeyi çok önemsiyoruz. Bu yüzden her zamankinden daha başarılı bir yerel seçim sonucu alacağız. Konyalılara güveniyoruz, onlarda bize güvensinler. Yol, köprü kanalizasyon vb hizmetler yapılır. Zaten Konya’da bunların çoğu yapılmış durumda. Asıl olan Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gönül belediyeciliği yapabilmek. Belediye başkanlarımızın kendi sınırları içerisinde bulunan her vatandaşımızın derdini bilmesi ve çözüm üretmesi gerekir. Vatandaşımızın iyi gününde de kötü gününde yanında olunmalı. Bizim gönül belediyeciliği dediğimiz şeyde aslında bu” şeklinde konuştu.

Son dönemde basında sıkça yer alan seçmen kaydırmalarıyla ilgili de konuşan Leyla Şahin Usta,  “Konuyla ilgili hukuki bir süreç işliyor.  Kaymakamlıklarımız ve Nüfus Müdürlüklerimiz ciddi bir çalışma yaptılar. Gerçek teyitte olmayan bu tespitlerin hepsi geri iade edildi. Özellikle muhtarlık seçimleri için, seçmen kaydırma durumları yaşanıyor. Bir muhtar adayı seçilebilmek için farklı bir yerde oturan kişilerin kayıtlarını kaydırabiliyor. Ama bu durumlarla ilgili süreç çok ciddi takip ediliyor ve şu ana kadar tespiti yapılan bu kaydırmaların hepsi iade edildi” şeklinde konuştu. Türkiye’de adrese dayalı kayıt sistemiyle birlikte oturmuş bir sistemin olduğunu ve kaydı olmayan kimsenin oy kullanamayacağını sözlerine ekleyen  Leyla Şahin Usta, “Her seçim sonrasında sandıklar çalındı, oy çalındı,  sahte pusula kullanıldı vb. söylemleri her seçimde duyuyoruz. Şimdi de seçmen kaydırmayla ilgili itirazda bulunduklarını, bunları tespit ettiklerini ama itirazlarının ret edildiğini söylüyorlar.  Bunların hiçbirinin gerçekçi olmadığını biliyoruz. Türkiye’de adrese dayalı bir kayıt sistemi var. Siz oturduğunuz yeri adrese dayalı belirtmek zorundasınız. Kayıt olabilmek için bir fatura getirip ibraz ettirmek zorundasınız. Kayıtlı değilseniz zaten oy kullanamazsınız. Kayda dayalı hiçbir adresiniz yoksa hiçbir sandıkta adınız çıkmaz ve oy kullanamazsınız. Şu an Türkiye’de bu konuda oturmuş bir sistem var. Seçim öncesinde seçime hile karıştırılıyor, vb. söylemlerle milletin kafasını karıştırmak istiyorlar. Vatandaşımız bunların hiçbirine itibar etmesin. Bu vesileyle de lütfen kimse nüfus kayıtlarını başkası için kaydırmaya çalışmasın. Yaparlarsa da boşa çaba sarf ederler. Çünkü o kayıtlar geri gönderiliyor” ifadesinde bulundu.

Özel Haber : Müslüm Evci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.