Üretici 1 TL’den satamıyor, markette 25 TL! Çiftçi isyanda

Limon üreticilerinin sorunları çözüm bekliyor. Çiftçinin limonu 1 TL’den satamadığı ancak marketlerde ve pazarlarda limonun 20-25 TL bandında satışa sunulduğu ifade ediliyor…

Üretici 1 TL’den satamıyor, markette 25 TL! Çiftçi isyanda
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Orhan Sümer, limon üreticilerinin sorunlarına dair açıklamalarda bulundu.

CHP Adana Milletvekili Sümer, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Adana'da çiftçi kilosunu 1 TL'ye bile satamadığı için limon bahçelerini kökünden söküyor. Limon hasadı bu yıl kepçeyle yapılıyor. Sökülen ağaçlar sadece bir çiftçiye ait değil, bu ülkenin millî servetidir.

O limonların yetişmesi için yıllarca bu ülkenin suyu kullanıldı, dövizle ithal edilen gübre, mazot kullanıldı, en yüce değer denilen emek kullanıldı. Bahçede yüzüne bakılmayan, üreticinin 1 liraya satamadığı limonu tüketici marketlerde, pazarlarda 20-25 liradan alıyor.

orhan-sumer.jpeg

Çiftçinin kazanamadığı, aracı ve marketlerin kazandığı bu sistemi yaratan maalesef saray iktidardır. Defalarca dile getirdik kulak asan olmadı. Yerli tarımı destekleyin, çiftçiye alım garantisi verin dedik iktidar görmezden duymazdan geldi. Sonunda hasatları kepçeyle, ağaçları da kepçeyle sökerek yapmaya başladı. Türk çiftçisine bunları reva gören AKP iktidarına yazıklar olsun.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.