Türkiye'nin sınırları 780 bin kilometrekare bir yüzölçümünden ibaret değil

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu "Türkiye'nin sınırları 780 bin kilometrekare yüzölçümünden ibaret değil, sınırlarımız resmi sınırlarımızı aşan gönül sınırlarımıza tekabül eden bir hinterlanda sahip. Dolayısıyla ülke olarak güçlü olmak zorundayız" dedi.

Türkiye'nin sınırları 780 bin kilometrekare bir yüzölçümünden ibaret değil
Yayınlanma:

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki Yunus Emre Spor Spor Salonu'nda düzenlenen Balkan Göçmenleri Kültür Ve Dayanışma Derneğinin (BAL-GÖÇ) 17. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, genel kurulun hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin her geçen gün bölgesinde güçlendiğini belirten Çavuşoğlu, özellikle son 16 yılda önemli bir değişim, dönüşüm ve gelişim süreci yaşandığını vurguladı. Çavuşoğlu, Türkiye'nin her zaman mazlum ve mağdurların yanında olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin sınırları 780 bin kilometrekare bir yüzölçümünden ibaret değil, bizim sınırlarımız resmi sınırlarımızı aşan gönül sınırlarımıza tekabül eden bir hinterlanda sahip. Dolayısıyla biz ülke olarak güçlü olmak zorundayız. Birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız. Kardeşlik hukukumuzu muhafaza ederek, hem gücümü tahkim etmek hem de bizlerden aman dileyen, derman bekleyen insanların bulundukları yerlerde güven içinde yaşamlarını sürdürmelerini temin etmek zorundayız. Türkiye bunun için çalışıyor."

"Bulgaristan ile ilgili somut adım atmamız lazım"

Balkan coğrafyasının ilkeleri, değerleri, gelecek nesilleri için çok bedel ödediğinin altını çizen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Balkan coğrafyasında bugün eğer bazı şeyleri aşabilmişsek baktığımız zaman 1980'li yılların ortasından başlayan asimilasyon ve baskı politikalarına karşı gelişen ruhun beraberinde getirdiği imkanlar olmuştur. Şimdi bize düşen bir şey var. Biz buraya geldik abat olduk. Bugün Bulgaristan'daki genç nüfus ekonomik sebeplerden dolayı bir başka ülkeye göç etmek zorunda kalıyor. Batı Trakya Avrupa'nın en az gelişmiş bölgesi. Ekonomik olarak sıkıntılar var. Şimdi bir araya gelerek somut adım atmamız gerekiyor. Bulgaristan'da soydaşlarımıza ve orada yaşayan insanlara istihdam sağlayacak nasıl bir yatırım yapabiliriz bunun arayışı içinde olmamız gerekir. Artık söz söyleme, hamaset yapma dönemi geçti, adım atmak, elimizi taşın altına koyma vakti geldi. 100 kişi bir araya gelelim, bir fabrika satın alalım ve istihdam imkanı sağlayalım. Bunu yapabilecek gücümüz var."

"Makilik alanda yapılaşmaya alan açmak için kanunda bir düzenleme yaptık"

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa il yöneticilerinden Sadi Yıldırgan'ın Bağlarbaşı Merkez Hacı Veli Camisi'ndeki cenaze törenine katıldı. 

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, akşam yayımlanan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) Bursa'yı yakından ilgilendiren bir maddenin yer aldığını söyledi. 

Düzenlemenin içeriğine ilişkin de değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, şunları kaydetti: 

"KHK ile beraber riskli olan bölgenin risksiz alana taşınması için Gemlik'in sırtlarında yer alan makilik alanda yapılaşmaya alan açmak için kanunda bir düzenleme yaptık. Bu düzenlemeyle beraber Orman ve Su İşleri Bakanlığının uhdesinde bulunan orman vasfını yitirmiş arazilerin tespit edilmek suretiyle Maliye Hazinesine intikalini sağlayacağız. Yapılacak çalışmalar çerçevesinde Gemlik'in depremsellikten kaynaklanan riskini ortadan kaldırmak için bir dönüşüme girişmiş olacağız. Bu uzunca bir süredir peşinden koştuğumuz, değiştirmeyi arzu ettiğimiz halde çeşitli nedenlerle gerçekleştiremediğimiz bir değişiklikti. Bu süreçte milletvekili arkadaşlarımız ve özellikle İsmail Aydın büyük gayret sarf etti. Belediye başkanımız gecesini gündüzünü bu işe kattı. Gemlik'in bu durumunu ortadan kaldırmak ve bu dönüşümü gerçekleştirmek için çeşitli çalışmalar yapıldı. Bize bu yolu açtığı ve KHK'da yer almasına imkan sağladığı için başta Sayın Cumhurbaşkanımız'a, Sayın Başbakanımız'a, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na ve Bakanlar Kurulunun tüm üyelerine, milletvekili arkadaşlarıma ve belediye başkanına çok teşekkür ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.