Türk milletinin tarihinde soykırım yoktur!

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, sözde Ermeni soykırımının tanınmasını istedi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop kanun teklifini reddetti. Paylan’ın teklifine Konya’dan da sert tepkiler geldi

Türk milletinin tarihinde soykırım yoktur!
Yayınlanma:
Güncelleme:

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, sözde Ermeni soykırımının kaldırılması hakkında hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın, sözde Ermeni soykırımının tanınmasını içeren kanun teklifini İçtüzük hükümlerine aykırı olduğu gerekçesiyle iade etti.

“PAYLAN, MİLLETİMİZE İHANET ETMİŞTİR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, HDP’li Paylan’ın verdiği kanun teklifi ile Türk milletine ihanet ettiğini söyledi. Türk milletinin hiçbir zaman soykırım yapmadığını vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Usta, Paylan’ın Türk milletinin tarihine iftira attığını dile getirdi. Usta konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “HDP’li Paylan 1915 olaylarının ‘soykırım’ olarak tanınması için Gazi Meclisimize kanun teklifi vererek milletimize, tarihimize iftira atmış ihanet etmiştir. TBMM Başkanımız Mustafa Şentop kanun teklifini iade etti. Soykırım arayanlar uşaklık yaptıkları ülkelerin tarihine baksınlar” ifadelerine yer verdi.

“PAYLAN HADDİNİ BİLMİYOR”

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın 1915 olaylarının ‘soykırım’ olarak tanınması için TBMM’ye kanun teklifi vermesine tepki gösterdi. Teklifi ahlaksızlık olarak niteleyen Etyemez, tarihi ve hukuki dayanaklardan yoksun iddiaları esas alan teklifi reddettiklerini ve şiddetle kınadıklarını söyledi. Türk milletinin tarihinde soykırımın asla olmadığını vurgulayan Etyemez, “TBMM çatısı altında görev yapan ve milletvekili sıfatı taşıyan, haddini bilmez HDP’li Garo Paylan, 1915 olaylarının ‘soykırım’ olarak tanınması için TBMM’ye kanun teklifi verdi. TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop, teklifi içtüzük hükümlerine aykırı olduğu gerekçesiyle iade etti. Terör örgütü PKK’nın destekçisi olduğu HDP’nin milletvekiline ve ona bu akılı verenlere hatırlatırım. Milletimizin tarihinde soykırım yoktur, bulamazsınız. Kimse milletimize soykırım iftirası atamaz. Paylan’ın yaptığı bu ahlaksız teklif, sözde soykırım lobisi ve Türkiye karşıtı siyasi çevrelerin tarihi gerçekleri çarpıtarak yeni husumet ve düşmanlık tohumları ekme çabasıdır. Soykırım yalanıyla ve siyasi hesaplarla Türkiye’ye zarar vereceklerini, milletimizin huzurunu kaçıracaklarını sananlar yine yanılacaklardır. Kimsenin milletimiz arasında düşmanlık tohumu ekmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

“MECLİS İFTİRALARIN DEĞİL, KAHRAMANLIĞIN YERİDİR”

Paylan’ın tarihi dayanaklardan yoksun bir iftira ortaya attığını söyleyen TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabiî Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Tarihte kurucu, kurtarıcı ve gazi unvanlarını bir arada taşıyan yegane kurum olan, milli irademizin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi, iftiraların değil kahramanlık öykülerinin yeridir. Tarihi dayanaklardan yoksun iftiraları reddediyor ve müfteriyi şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

YOKUŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: HADSİZ, NANKÖR

Konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, HDP’li Paylan’ı sert bir dille eleştirdi. İYİ Parti Konya Milletvekili Yokuş paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Bu hadsiz, nankör zatla aynı çatı altında olmak bize zul dür.”

“GERÇEKLERDEN KAÇIYORLAR, BİZİM KORKACAK BİR ŞEYİMİZ YOK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak konu ile ilgili duruşumuz bellidir. Bağımsız tarihçilerden oluşan kurullar belgeleri incelediklerinde ve ‘genocide’ denilen evrensel standartlara uyan manada bir durum, hareket ve soykırım olmadığını göreceklerdir. Aklıselim yaklaşmak lazım. Siyasi yaklaşımlara siyaseten yanıt vermenin bir gereği yok. Türk milleti olarak biz kendimize güveniyoruz ancak Ermeni diasporası sözde soykırım konusunda gerçeklerden kaçıyor. Bizim millet olarak korkacak, çekinecek bir şeyimiz yok” dedi.

“BUNLARIN MAAŞ ALMALARINA FIRSAT VERİLMESİN”

İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu konu ile ilgili olarak görüşlerini paylaştı. HDP’lilerin bölücülükte sınır tanımadıklarını ifade eden İYİ Parti Konya İl Başkanı Tozoğlu, HDP’lilerin milletin vergilerinden maaş almamaları gerektiğini vurguladı. Başkan Gökhan Tozoğlu konuya dair yaptığı açıklamada, “TBMM’de unvanı milletvekili olan bir zavallı sözde Ermeni Soykırımı’nın tanınması için yasa teklifi vermiş. Bölücülükte sınır tanımayan bu tiplere karşı en sert tedbirler uygulanmalı, milletimizin vergilerinden maaş almalarına fırsat verilmemelidir” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.