Tozoğlu: Yapılandırma Bahane, Hacizler Şahane

İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, "Öyle ki düşük bedelli kamu borçları için dahi haciz işlemleri uygulanmış ve vatandaşlar ciddi anlamda zor durumda bırakılmıştır. Yetkililerin amacı bu yöntem ile daha fazla insanın yapılandırma sistemine müracaat etmesini sağlamak ise bu sağlıklı bir yol değildir" dedi.

Tozoğlu: Yapılandırma Bahane, Hacizler Şahane
Yayınlanma:
Güncelleme:

BU SAĞLIKLI BİR YOL DEĞİL

Bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması yönündeki kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda geçtiğimiz haftalarda kabul edilmişti. Ancak kabul edilişinin ardından Maliye Bakanlığı kamuya borcu olan birçok vatandaşın hesabına e-haciz yöntemi ile vatandaşların mağdur olmasına neden oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Konya il başkanı Gökhan Tozoğlu, "Yetkililerin amacı bu yöntem ile daha fazla insanın yapılandırma sistemine müracaat etmesini sağlamak ise bu sağlıklı bir yol değildir" dedi.

E-HACİZ İLE ÇOK SAYIDA VATANDAŞ MAĞDUR EDİLMİŞTİR

Başkan Tozoğlu, "Kısa zaman önce çok sayıda vatandaşımızın beklediği ve yakından takip ettiği kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin kanun TBMM'den geçerek yasalaştı. Her ne kadar tam arzu edilen düzenlemeleri içermese de birçok vatandaşımızın kamu borçlarını ödemelerine imkan sağlayan bu düzenleme birçok vatandaşımızın beklentisi idi. Ancak ne ilginçtir ki aylardır vatandaşların hesaplarına bloke işlemi uygulamayan Maliye Bakanlığı bu kanunun çıkması ile birlikte kamuya borcu olan birçok vatandaşın banka hesabına e- haciz işlemi uygulayarak vatandaşı mağdur etmektedir" dedi.

BU SÜREÇTE DEVLETİN BANKA HESAPLARINI KİLİTLEMESİ SAĞLIKSIZ BİR UYGULAMADIR

Düşük bedelli kamu borçları için dahi haciz işlemleri uygulandığını ve vatandaşların ciddi anlamda zor durumda bırakıldığını söyleyen Başkan Tozoğlu, " Yetkililerin amacı bu yöntem ile daha fazla insanın yapılandırma sistemine müracaat etmesini sağlamak ise bu sağlıklı bir yol değildir. Devlet, şeffaf ve öngörülebilirdir ve vatandaşına tuzak kurmaz, kurmamalıdır. Zaten çok sayıda insanımız pandemi sebebiyle kıt kanaat geçimini temin etmeye çalışırken bu süreçte devletin banka hesaplarını kilitlemesi sağlıksız bir uygulamadır ve bundan derhal vazgeçilmelidir"ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.