TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bir dizi ziyaret ve açılış programı kapsamında geldiği Aksaray’da Valilik ziyareti, Aksaray Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı, cami açılışı ve sivil toplum buluşmalarını kapsayan yoğun bir program gerçekleştirdi.
İlk olarak Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nu ziyaret eden Kurtulmuş, ardından Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen 2025–2026 Akademik Yılı Açılış Programı’na katıldı. Burada gençlere hitap eden Kurtulmuş, özgürlük ve adalet duygusunun bu topraklarda nesilden nesile aktarıldığını belirterek, “Yüz yıldır olduğu gibi bugün de aynı mücadele ruhuna sahipsiniz. Kendinizi ilim, hikmet ve irfanla donatarak dünyanın sorunlarına meydan okuyacak yetkinliği kazanacağınıza inanıyorum” dedi.
“Küresel ölçekte adaletsizlik derinleşiyor”
Dünyanın büyük çalkantılar yaşadığı bir dönemden geçtiğini söyleyen Kurtulmuş, iklim krizlerinden savaşlara kadar birçok sorunun insanlığın ortak problemi hâline geldiğini vurguladı. BM ve diğer uluslararası kurumların fonksiyonlarını yitirdiğini kaydeden Kurtulmuş, “Veto diplomasisi yüzünden birçok sorun çözümsüz bırakılıyor. Gazze bunun en acı örneği. Yeni bir küresel siyasi ve ekonomik mimariye ihtiyaç duyulduğu artık bir gerçektir” ifadelerini kullandı.
“Tarih doğru tarafta duranları yazacaktır”
Gazze’de yaşanan insanlık dramına da değinen Kurtulmuş, Türkiye’nin Filistin halkının yanında durduğunu belirterek, “Bu soykırım karşısında susanların ikiyüzlülüğünü dünya görüyor. Tarih, hak ve adaletin yanında duranları yazacaktır” dedi.
“Birliği güçlendireceğiz, terörsüz Türkiye’yi inşa edeceğiz”
Türkiye’nin kendi iç dayanışmasını güçlendirerek bölgesinde lider ülke olma yolunda ilerlediğini belirten Kurtulmuş, “Demokrasinin standartlarını yükselteceğiz, kardeşliği güçlendireceğiz. Terörsüz bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız” şeklinde konuştu.
“Adil bir dünyanın doğuşuna siz tanık olacaksınız”
Kurtulmuş, konuşmasının sonunda gençlere seslenerek, “Belki biz görmeyeceğiz ama sizler, kısa sürede gayrı adil dünya düzeninin çöktüğüne ve yerine adil bir sistemin kurulduğuna mutlaka şahit olacaksınız” dedi.
Programın devamında Hazreti Ali Şifa Camii ve Külliyesi’nin açılışını gerçekleştiren Kurtulmuş, vatandaşlarla selamlaştı ve cami hakkında bilgi aldı. Daha sonra bilim merkezinde STK başkanlarıyla bir araya gelen TBMM Başkanı, son olarak Aksaray Spor Salonu’nda düzenlenen Somuncu Baba Hazretleri’ni Anma Programı’na katıldı.