Suriyeliler ne zaman gidecek? Hükümet kanadından ilk resmi açıklama geldi! '2023'ten sonra bunların hiçbirisi kalmayacak'

Son zamanlarda gündemden düşmeyen Suriyeliler ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan kritik bir açıklama geldi.

Suriyeliler ne zaman gidecek? Hükümet kanadından ilk resmi açıklama geldi! '2023'ten sonra bunların hiçbirisi kalmayacak'
Yayınlanma:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bir dizi programa ve açılışa katılmak üzere Adana'ya gitti.

Bir esnafın Suriyeli sığınmacıların ülkelerine ne zaman döneceğini sorması üzerine Bakan Yanık, "Orada inşallah güvenliği tesis ettikten sonra kendileri de gitmek isteyecek, biz de göndereceğiz. Ancak şu anda oraya gönderebileceğimiz bir yer yok. Mesele sadece Suriyelilerin can güvenliğini korumak değil, bizim sınır ötemizi de korumak. Türkiye burada 5 milyon Suriyeliye sadece merhametinden bakmıyor. Bunu iyi bilmek lazım" diye cevap verdi.

Bakan Yanık, bu kadar insana boşuna kucak açmadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Suriyeliler meselesinde hem maddi hem de sosyal anlamda bizi sıkıştıran bir külfet olduğunu kimse inkar edemez. Şimdi peyderpey gönderiyoruz. Biraz daha dişimizi sıkacağız ve 2023’ten sonra bunların hiçbirisi kalmayacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.