Sessiz ve derinden ilerleme sürüyor! İYİ Parti CHP'nin yerini alıyor

2018 cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini en doğru tahmin eden anket firması olan ORC Araştırma, Temmuz ayında genel seçimlere ilişkin olarak yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı. Ankete göre AK Parti oy kaybediyor; İyi Parti ise CHP'yi yakalıyor.

Sessiz ve derinden ilerleme sürüyor! İYİ Parti CHP'nin yerini alıyor
Yayınlanma:

ORC Araştırma, Temmuz ayında genel seçimlere ilişkin olarak yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı. Anket, 1-4 Temmuz tarihleri arasında, 51 ilde yapıldı. Araştırma için toplam 9 bin 330 kişi ile yüz yüze görüşüldü.

Katılımcılara, "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verisiniz" sorusu yöneltildi. Ankete katılanların cevaplarına göre AK parti oy kaybederken, Milet İttifakı'ın küçük ortağı İYİ Parti, büyük ortağı CHP'yi yakalıyor.

seçim anketi sonuçları

Karasızlar dağıtıldıktan sonraki dağılıma göre, AK Parti'nin oy oranı yüzde 27,1, CHP'nin oy oranı yüzde 24, İyi Parti'nin oy oranı yüzde 22 oldu.

HDP yüzde 7,6, MHP yüzde 7, DEVA Partisi yüzde 2,2, Gelecek Partisi yüzde 2 oranında oy aldı.

Öte yandan Türkiye'nin yüzde 53,8'i yaşadığı bölgeden mülteci sorunu olduğunu söyledi.

En fazla mülteci sorunundan şikayetçi olan bölge yüzde 63.5 ile Akdeniz bölgesi olurken, Marmara bölgesi yüzde 60.2 ile ikinci, İç Anadolu bölgesi yüzde 58.4 ile üçüncü sırada yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum