Sarıgül, Konya’dan seslendi: Bu çağrı kabul edilemez!

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Biden’ın muhalefet partilerinin desteklenmesine yönelik çağrısına tepkiliyiz. Bu kabul edilemez. Diğer siyasi partiler bu konuda yeterli tepki ortaya koyamıyor” dedi

Sarıgül, Konya’dan seslendi: Bu çağrı kabul edilemez!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Konya’da bir dizi ziyarette bulundu. Partisinin il başkanlığında partililer ile bayramlaşan Sarıgül, daha sonra Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde mahkum yakınları ile bir araya geldi. Burada yaptığı açıklamada Sarıgül, “Kader mahkûmlarından ve ailelerinden aldığım bilgilere, öğrendiğim sorunlara sessiz kalamadığım, susup oturamadığım için 9 Nisan’da bir af çağrısında bulundum. O günden beridir bu çağrıyı tekrarlıyorum. Maltepe, Diyarbakır, Sincan, Osmaniye, Bakırköy, Tekirdağ, Zonguldak cezaevlerinden af çağrısı yaptım. Bugün aynı amaçla Konya Cezaevi’nin önündeyim. Mevlana’nın şehri Konya’dan af çağrısı yapıyorum. Mevlana hazretleri, ‘Zaman affetmek, zamanıdır. Öfkelenmek zamanı değildir’ diyor. Gelin dargınlıkları, kırgınlıkları, geride bırakalım, birbirimizi affedelim, helalleşelim” diye konuştu.

“BU ÇAĞRIMIZ SİYASİ DEĞİL, VİCDANİ”

Mevcut siyasi ve ekonomik şartlardan dolayı af çıkarılması gerektiğini söyleyen Sarıgül, “Toplumsal barışa ihtiyacımız var. Cezaevleri doldu, taştı. Cezaevleri bırakın ıslah etmeyi, en temel ihtiyaçları dahi karşılayamaz hale geldi. Yargılamaların, verilen cezaların, hakkaniyete ve adalete uygun olmadığına dair toplumda bir kanaat oluştu. Her ne sebeple olursa olsun, adil yargılanmadığı için bir kişinin dahi özgürlüğünden mahrum kalması insani ve vicdani açıdan kabul edilemez. Bu gerekçelerle buradan bütün siyasi partilere bir kez daha çağrıda bulunuyorum: Gelin hep birlikte bir af çıkaralım. Adı da; ‘toplumsal barış affı’ olsun. Devletimizin güçlü ve adil olduğunu, vicdanlı, şefkatli ve merhametli olduğunu gösterelim. Cezaevlerinden çıkacak mahkûmlara da maddi, manevi, psikolojik destek verelim, onlara sahip çıkalım. Bu çağrımız siyasi değil vicdanidir” şeklinde konuştu.

“BUNU KABUL ETMİYORUZ”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’a, Türk siyaseti hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle tepkiler sürüyor. Biden’ın ‘muhalefete destek’ yönündeki açıklamalarına da değinen Sarıgül, “Seçimler yaklaşırken ABD’den veya herhangi bir ülkeden müdahaleyi asla doğru bulmuyoruz. Biden’ın muhalefet partilerinin desteklenmesine yönelik çağrısına tepkiliyiz. Bu çağrı kabul edilemez. ABD başkanının Türkiye’deki seçimlere müdahale etmesini kabul etmiyoruz. Diğer siyasi partiler bu konuda yeterli tepki ortaya koyamıyor” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.