Saadet Partisi Konya Milletvekili Karaduman’dan AK Parti’ye: Bunu yaparsanız ihanet etmiş olursunuz!

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Meclis'te AK Parti grubuna, "Siz yanlışınızı söyleyen herkesi, siz hatanızı söyleyen herkesi terörist olmakla, hain olmakla yaftalarsanız en önce inandığınız değerlere ihanet etmiş olursunuz" dedi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Karaduman’dan AK Parti’ye: Bunu yaparsanız ihanet etmiş olursunuz!
Yayınlanma:

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM’de konuştu. Karaduman, Meclis’te yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
“Biz Millî Görüş hareketinin 52’nci yılını temsil eden Saadet Partisi olarak elli iki yıllık siyasi hayatımız ve mücadelemiz içerisinde her zaman ve her şartta en önde dalgalanan bayrağımızın önce ahlak ve maneviyat bayrağı olduğunu her fırsatta ve her platformda dile getirmiş olduk. Çünkü eğer bir ülkede maddi kalkınmayı da, bir ülkede maddi üstünlüğü de manevi bir kalkınma desteklemiyorsa; eğer bir ülkede bir taraftan maddi üstünlük devam ederken o ülkede manevi bir kalkınma buna eşlik etmiyorsa; bunun toplumlara saadet getirmesi, bunun toplumlara ve milletlere huzur getirmesi elbette ki mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla, bir ülkede gelişmenin de, kalkınmanın da, ilerlemenin de yolu ahlaki ve manevi değerleri hâkim kılmaktan geçmektedir. Ve bugün, özellikle ülkemizde yaşadığımız sorunların temelinde, ülkede yaşanan adaletsizliğin de, ekonomik sefaletin de, sosyal yapıda yaşanan bugün bu vahşet ve kaosun da altında yatan en önemli sebep ve problem ülkemizde yirmi yıldır ahlaki ve manevi değerlerin her geçen gün yıkıma uğraması ve maalesef, tahrip edilmesidir. Dolayısıyla, bugün ekonomi sistemimiz ahlak üretmiyorsa, bugün siyasi sistemimiz ahlak ve maneviyat üretmiyorsa, bugün adalet sistemimiz ahlak üretmiyorsa nihayetinde toplumun ve ülkemizin bu hâle gelmiş olmasının sebebini elbette ki dışarda aramamız mümkün olmayacaktır. Bugün yaşadığımız bütün bu vahşetin, işte, sosyal medyada her gün karşı karşıya kaldığımız kaosun da sebebi ülkedeki ahlaki değerlerin maalesef ama maalesef ayaklar altına alınmış olmasındandır.

Bakın, yirmi yılın sonunda biz hâlâ millî ve manevi değerlerin hâkim olduğu bir eğitim sisteminden maalesef ki bahsedemiyoruz. Yirmi yılın neticesinde eğitim sistemimiz, ülkesine sevdalı, milletine sevdalı, inancına sevdalı nesiller yetiştiremiyorsa eğitimde biz arpa boyu kadar bir mesafe alamamışız demektir. Aynı şekilde bugün medya vasıtasıyla toplumlar ifsat ediliyor ve aile kurumları dağıtılıyorsa, insanlar inancından uzaklaştırılıyorsa, gündüz kuşağı programları vesilesiyle insanlar inancına düşmanlaştırılıyorsa o hâlde yaşadığımız bu sorunları dışarıda aramamız elbette ki doğru olmayacaktır. Bakınız, Hazreti Ömer’in önemli bir sözü vardır, Hazreti Ömer der ki: “Kişinin kıldığı namaz ve tuttuğu oruç sizi aldatmasın, siz onun dinarla ve dirhemle olan ilişkisine bakın.” İşte bugün, AK Partili bütün siyaset yapan ve bu ülkeyi yöneten bütün siyasetçilere sesleniyorum ve diyorum ki: İnsanlar sizin neyi konuştuğunuza değil insanlar sizin ne yaptığınıza bakıyor. Siz istediğiniz kadar inancınızdan bahsedin, ancak yolsuzluklardan kendinizi kurtaramadığınızı müddetçe; istediğiniz kadar inançtan bahsedin, ahlaksızlıklardan kendinizi kurtaramadığınız müddetçe bu toplumu aslına dönüştürmeniz asla mümkün olmayacaktır ve Hazreti Ömer’i adaletli yapan en önemli husus neydi? Onu yanlış yaptığında kılıcıyla düzeltecek olan bir kitlenin var olmasıydı. Ancak siz yanlışınızı söyleyen herkesi, siz hatanızı söyleyen herkesi terörist olmakla, hain olmakla yaftalarsanız en önce inandığınız değerlere ihanet etmiş olursunuz. Dolayısıyla bugün, yirmi yılın sonunda yaşadığımız bütün sorun ve problemlerin temelini ifade etmeye çalıştık.

Bugün, Batı’nın değerlerine sarılmakla ülkenin kurtuluşa ermeyeceğini, Batı’nın normlarına sarılmakla ülkenin geleceğe ve saadete kavuşamayacağını ancak inancımıza, özümüze, kendi ruhumuza dönmekle ülkemizi hem yaşanabilir bir Türkiye yapmanın hem yeniden büyük bir Türkiye yapmanın ve hakka ve adalete dayalı yeni bir dünyayı kurmanın yolu işte tam olarak ve tam olarak buradan geçmektedir. O yüzden bugün her zamankinden çok daha fazla, Batı’nın değerlerine ve normlarına değil, kendi inancımıza sarılmak mecburiyetindeyiz. Aksi hâlde yaşadığımız bu sorunlardan ve bu problemlerden kurtulabilmemiz mümkün olmayacaktır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.