Saadet Partili Kaya, Konya’dan çağrıda bulundu: Erken seçim kararı bir an önce alınmalı!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, “Bu ülkenin artık bu iktidarı kaldırma şansı yok. Bir an önce erken seçim kararı alın” dedi.

Saadet Partili Kaya, Konya’dan çağrıda bulundu: Erken seçim kararı bir an önce alınmalı!
Yayınlanma:

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı Haziran Ayı İl Divan Toplantısı, partinin il başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya da katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, şu ifadelere yer verdi:
“Tarımın merkezi olan bir şehirde yaşıyoruz. Sahada yaptığımız çalışmalarda da yakınen gördük ki; tarımın kalbi olan bu şehirde; tarım yapılamaz hale gelmiş. Tohum, gübre, mazot, ilaç, elektrik fiyatlarının aşırı zamlanmasından kaynaklı olarak çiftçimiz ekemez, dikemez hale gelmiş.

Şehrimiz; hayvancılıkta da süt üretiminde de söz sahibi. Aynı şekilde yem fiyatlarının aşırı olması elektrik ve mazot fiyatlarının aşırı olması hayvancılığın da yapılamaz hale geldiğini gösteriyor. Bu işle iştigal eden besicilerimiz, üreticilerimiz de söylüyor: Her gün zarar ediyoruz diyorlar. Bırakacağız bu işi diyorlar.
İktidar; doktorlara giderlerse gitsinler dediği gibi, çiftçiler için de bırakırlarsa bıraksınlar rahatlığında. İthal ederim mantığında. Yurtdışından ekilecek arazi kiralamaları da bunu gösteriyor zaten. Böyle bir rahatlığın, böyle bir sorumsuzluğun içerisindeler. İyi de nereye kadar?

En basit gıda ürünlerinden tutun da, kağıda varıncaya kadar, çalışan işçiden tutun da kanunlarımıza varıncaya kadar her şey ithal. En azından kendi yağıyla kavrulmaya çalışan, az çok kendi ekmeğini kazanmaya çalışan çiftçimiz var ama o bile gözlerine görünüyor onu bile çok görüyorlar. Her gün azalan, üretimi bırakan az bir çiftçimiz var onu da tamamen bitirmenin peşindeler.

Üreticimiz, çiftçimiz, besicimiz zarar ediyor. Peki onlar zarar ederken tüketici kar ediyor mu? Hayır. Tüketici de hem et ürünlerinin hem süt ürünlerinin çok pahalı olduğundan, alamadıklarından şikâyetçi. Ülkemiz şartlarında en çok buğday üretiminin olduğu şehrimizde daha önceki gün ekmek 3,5 TL oldu. Simit 5 TL. Pancar üreten 3-4 şeker fabrikamızın olduğu ilimizde dün şeker yine zam gördü. Bunlar en basit olmazsa olmazlarımız. Diğer ihtiyaçlarımızı ifade bile etmiyorum. Hem üreten hem tüketen genel bir memnuniyetsizlik içerisinde.”

“BU KARARI BİR AN ÖNCE ALIN!”

Başkan Saydam’ın açıklamalarının ardından söz alan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, erken seçim kararı alınması gerektiğini ifade etti.

Kaya, konuşmasında şunları kaydetti:

“Yapılacak her erken seçim aslında gecikmiş bir seçimdir. İktidara tavsiyemiz şayet seçimin şartları oluşmuşsa gidici olsanız dahi seçim kararı almak bu milletle yapmış olacağımız, son zamanlardaki tek ve son iyilik olacaktır. Onun için buradan Saadet Partisi'ne çağrıda bulunuyoruz. Bu ülkenin artık bu iktidarı kaldırma şansı yok.

Bir an önce erken seçim kararı alın. Ve bu milletten güven oyu isteyin. Şayet size güvenerek bu iktidara yeniden size teslim etseler dahi emin olun bugünkü durumunuzdan siz bile çok daha iyi durumda olursunuz. Yok şayet size yeter artık. Bu 20 yıllık süreç içerisinde yaptığınız iyi işlere teşekkür ediyoruz.
Ama bu ülke artık sizi kaldıramıyor deyip de bir iktidar değişikliğine giderlerse de sizin de milletin verdiği karar başımız gözümüz üzerinedir deyip bu iktidarı sorunsuz bir şekilde sizden sonra gelenlere devretmenizdir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.