Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! En iyi ihtimalle 400 bin insan göçük altında kalabilir...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Görür o bölgeyi işaret ederek 'Dünyanın en tehlikeli fayı' dedi.

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! En iyi ihtimalle 400 bin insan göçük altında kalabilir...
Yayınlanma:

Naci Görür "Depreme Dirençli Kentler Çalıştayı"nda açıklamalar yaptı

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl Karlıova'dan geçen Kuzey Anadolu fayının, dünyanın en tehlikeli fayı olduğunu söyledi. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan fay hatlarının ciddi tehlike oluşturduğunu vurguladı.

Kuzey Anadolu fayının özellikle Karlıova'dan geçtiğini ve dünyanın en tehlikeli faylarından biri olduğunu ifade eden Görür, Doğu Anadolu fayı, Malatya fayı ve Ovacık fayı gibi aktif fayların da Türkiye'nin deprem riskini artırdığını dile getirdi.


İstanbul depreminin olası bilançosu ne olur?

Prof. Dr. Naci Görür: ''İstanbul’da 1 milyon 100 bin bina var. 1 milyon 90 bin binaya hiçbir şey olmasın. 10 bin bina yıkılsa; her binaya da 5 kat diyelim, 50 bin kat yapar. Her kata 2 daire koyalım. 100 bin daire yapar. Her daireye 4 kişi koy, 400 bin insan yapar. Doğrudan doğruya can güvenliği olmayan, ölümle burun buruna 400 bin insan demek. 400 bin insandan kurtar kurtarabildiğin kadar. Yine geliyorsun 50 bin, 100 bin can kaybına. Ya 20 bin bina yıkılırsa?''

Prof. Dr. Naci Görür kimdir?

Naci Görür, Türk jeolog, deprem bilimci, sedimantoloji ile deniz jeolojisi uzmanı ve akademisyen. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olan Görür, havza analizi ve depremsellik konusunda araştırmaları ile tanınmaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.