Oğuz Şimşek sanayi esnafı ve vatandaşın sıkıntılarını dinledi

İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Oğuz Şimşek 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları dolayısıyla Eski Sanayi ve Doğanlar Pazarı’nda esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

Oğuz Şimşek sanayi esnafı ve vatandaşın sıkıntılarını dinledi
Yayınlanma:

Yerel seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak Eski Sanayi esnafını ziyaret eden İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimsek esnafın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından taşınması planlanan Eski Sanayi bölgesinde kiracı olduklarını söyleyen birçok esnaf,  sanayi’nin kaldırılması konusunda kendilerine danışılmadığını ve mağdur edilmek istemediklerini aktardı. Oğuz Şimşek ise gerçekleştirecekleri projelerin ülke üretimine ve ticaretine büyük katkısı olacağını söyledi ve sanayi esnafından kendisine destek olmalarını istedi.

‘TANZİM SATIŞLAR SORUNA ÇARE OLAMADI’

İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Oğuz Şimşek’in seçim çalışmaları için  ikinci durağı ise Doğanlar Semt Pazar’ı oldu. Burada Pazar esnafı ve vatandaşla buluşan Oğuz Şimşek, 17 yıldır iktidarda bulunan Ak Parti yönetimine ilişkin birçok şikâyeti dinledi. Ürünlerin yüksek olmasından dolayı sitemde bulunan vatandaş, alım güçlerinin düştüğünü söyledi. Kendilerinin terörist ilan edildiğini söyleyen Pazar esnafı ise durumdan duyduğu şikayeti dile getirdi. Tarım ve hayvancılıkta yanlış politikalar yapıldı ve bu yanlış politikaların ağır yükünü vatandaşımız çekiyor diyen Oğuz Şimşek, ‘17 yıldır tarım ve hayvancılıkta uygulanan yanlış politikalar neticesinde çiftçimiz büyük sorunlar yaşıyor. Her geçen yıl tarım arazilerimizi kaybediyoruz.  Gübre, tohum ve zirai ilaç gibi girdilerin yükselmesiyle çiftçimiz üretim yapamaz hale geldi. Hükümet, çiftçimizi desteklemek yerine, ithalata öncelik vererek sorunu daha da çözümsüz hale getirdi. Seçim yatırımı olarak sadece birkaç şehirde açılan tanzim satış mağazaları da tüketicinin sorununa çözüm olmadı. Bizler bu sorunun ithalatla veya tanzim satış noktalarıyla çözüme kavuşacağına inanmıyoruz. Bu sorun ancak planlı üretimle çözüme kavuşur. Üretimin yetersiz olduğu yerlerde üretim kooperatifleri kuracağız. Atıl durumdaki kooperatifleri destekleyerek tekrar üretime kazandıracağız. Bu sayede kooperatif kurulan yerlerde istihdam sağlayarak işsiz sayısını azaltacağız. Üretilen ürünlerin işlenmesi için tesisler kurup, ürün çeşitliliğini arttıracağız. Ayrıca ürünlerin ekonomik kalitesini arttırarak, üreticilerimizin markalaşmasının önünü açacağız. Aynı zamanda bazı ürünleri işleyerek atölye, kesimhane gibi tesisler kuracağız. Tarım ve hayvancılıkta ürünlerin en kısa yoldan tüketiciye, değerinde ulaşmasını sağlayacağız. Çiftçinin gübre, zirai ilaç, yem ve tohum ihtiyacını karşılamak için sanayileşmenin önünü açacağız. gerekirse Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçimizin bu tür taleplerini biz karşılayacağız” ifadelerinde bulundu.

Seçim çalışmaları dolasıyla gerçekleştirilen ziyaretlerde Mimar Oğuz Şimşek’e , İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, İYİ Parti Selçuklu İlçe Belediye Başkan Adayı Mali Müşavir Muammer Çağlayan, İYİ Parti Karatay Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Tamer, Selçuklu ve Karatay ilçeleri İYİ Parti encümen üyesi adayları eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.