MHP’nin ‘Adım Adım 2023, İl İl Anadolu’ heyeti Konya’da

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) başlattığı ‘Adım Adım 2023, İl İl Anadolu’ programlarının Konya buluşması yapıldı

MHP’nin ‘Adım Adım 2023, İl İl Anadolu’ heyeti Konya’da
Yayınlanma:
Güncelleme:

Dedeman Otel’de gerçekleştirilen toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Konya Milletvekili Esin Kara, Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Güzide Çipan, Özer Karakayacı, Davut Haskırış, Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan ile teşkilat başkanları ve çok sayıda muhtar katıldı.

mhpnin-adim-adim-2023-il-il-anadolu-heyeti-konyada.jpg

 

“TÜRKİYE FAİZ LOBİSİNE BOYUN EĞMEYECEKTİR”

Toplantıda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ‘Adım Adım 2023, İl İl Anadolu’ temasıyla, şu ana kadar 70 ilde tamamlanan ve bu hafta sonu 81 ile ulaşacak olan faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. Mustafa Kalaycı, Türk milletinin tezgâhlanan oyunu görerek sokak çağrılarına prim vermediğini dile getirdi. Kalaycı, şunları söyledi:  “Sokaklara inerek, terörizmin ve yabancı güçlerin tetikçiliğine soyunup ülkemizi felaket dolu bir mecraya taşımak isteyenlere asla izin verilmemiştir, verilmeyecektir. Bilinmelidir ki döviz ve faiz üzerinden Türk ekonomisini sıkıştırma girişimleri yine sonuçsuz kalacaktır. Türkiye faiz lobisine boyun eğmeyecektir. Döviz, faiz, rant ve çıkar lobilerine eyvallah etmeyiz, etmeyeceğiz. Biz döviz kuruyla kurulmadık, bu yolla da devrilmeyeceğiz.”

mhpnin-adim-adim-2023-il-il-anadolu-heyeti-konyada-001.jpg

 

 “MHP NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA TÜRKİYE O KADAR GÜÇLÜ OLUR”

Takım tutar gibi parti tutulduğunu dile getiren Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, “Bütün oylar çok önemlidir ancak 2023'de kullanılacak oylar ülkemiz için çok değerlidir. Bu nedenle herkesin araştırarak doğruyu yanlışı görerek oy vermesi gerekir. İki hedefimiz var. Birincisi 2023 seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızı seçtirmek, MHP olarak sandalye sayısını artırmak. MHP ne kadar güçlü olursa Türkiye o kadar güçlü olur” açıklamasına yer verdi.

mhpnin-adim-adim-2023-il-il-anadolu-heyeti-konyada-002.jpg

 

“DEVLET BAHÇELİ VARSA BU ÜLKEDE TÜRK DE KÜRT DE GÜVENDE”

MHP Konya Milletvekili Esin Kara yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İl İl Anadolu programlarında yaklaşık 8 tane ilimizi ziyaret ettim. Doğu bölgesinde burası HDP’nin kahvesidir denilen yerlere bile girdik. Liderimiz Devlet Bahçeli'nin selamını getirdik dediğimizde herkesten olumlu cevap aldık. MYK'mız şunu söyledi: Kimse korkmasın Devlet Bahçeli varsa bu ülkede Türk de güvende Kürt de güvende.” MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, il ve ilçe teşkilatındaki bütün partililerin sahada vatandaşların dertleriyle dertlenip, vatandaşın sıkıntılarına çözüm bulmaya çalıştıklarını dile getirdi.

mhpnin-adim-adim-2023-il-il-anadolu-heyeti-konyada-003.jpg

“MHP, KUVAY’I MİLLİYE’NİN GÜNÜMÜZDEKİ TEMSİLCİSİDİR”

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, İl ve ilçe teşkilatındaki bütün partililerin sahada vatandaşların dertleriyle dertlenip, vatandaşın sıkıntılarına çözüm bulmaya çalıştıklarını dile getirdi. Kaşlı, “Sizleri dinlemeye, sorunlarınıza Ankara’dan çözüm bulmaya geldik. Kuvay-ı Milliye Hareketi’nin günümüzdeki siyasi temsilcisi gördüğüm Milliyetçi Hareket Partisi’nin vizyonunda, misyonunda, düşüncesinde yer alan bir ideal gerçekleşti. Türk Devletleri Teşkilatı birinci toplantısını İstanbul’da yaptı. Bizim için bu çok önemli bir gelişme” ifadelerinde bulundu.

mhpnin-adim-adim-2023-il-il-anadolu-heyeti-konyada-004.jpg

 

“DEĞERLERİMİZİ AYAKLAR ALTINA ALMAYA ÇALIŞANLAR KARŞISINDA BİZİ BULACAKLAR”

MHP MYK Üyesi Güzide Çıpan, son zamanlarda ilginç bir takım hadiseler meydana geldiğini ifade ederek, “Birileri çıkıyor ‘Sınır namusumuzdur’ diyor, bir Türk milliyetçisi olarak ben bundan Türkiye Cumhuriyeti sınırlarını anlıyorum. Ancak sınırlarımızı koruma adına gazi meclisimize gelen teskereye ‘Hayır’ oyu veriyorlar. Daha sonra görüyoruz ki anladığımız sınır Türkiye Cumhuriyeti sınırı değil, Kandil’in Pensilvanya’nın sınırı. Aynı güruh, ‘Teskereye evet diyenler Cumhuriyet düşmanıdır ’diyor. Buna anlam veremiyorum. Her kim ki değerlerimizi ayaklar altına almaya kalkarsa karşısında Milliyetçi Hareket Partisini bulacaktır” diye konuştu.

mhpnin-adim-adim-2023-il-il-anadolu-heyeti-konyada-005.jpg

MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan ise MHP'nin ne yaptığını ve ne söylediğini bilen, söylediklerinin nerede ve nereye ulaştığının bilincinde olan, köklü bir fikirdeki siyaset okulu olduğunu söyledi. Başkanlığa atandığı günden bu yana parti prensiplerine, Devlet Bahçeli'nin talimatlarına uyarak çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Karaaslan, “Biliyoruz ki iman varsa imkân vardır. Davası ve amacı olanın yolu aydınlıktır. Çalışma prensibimiz önce gönle girmek sonra gönül birliği kurduğumuz hemşehrilerimizle birlikte milletimiz için faydalı çalışmalar yapmak olacaktır” açıklamasına yer verdi. 

ozdemir.jpeg

 

BAŞKAN ÖZDEMİR YEREL BASININ SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Konya Gazeteciler Cemiyet (KGC) Başkanı Sefa Özdemir de toplantıda söz alarak yerel basının sorunlarına değindi.  Yükselen döviz kuruyla daha da derinleşen ithal kâğıt krizinin gazeteleri çıkmaza doğru sürüklediğini kaydeden Başkan Sefa Özdemir, bu durumdan en çok etkilenen sektörün yerel basın olduğunu aktardı. Başkan Özdemir, “Yerel basın kuruluşları, belediyeler ve kamu kurumları tarafından ilan ve reklamlarla desteklenmeli; ayrıca bakanlıklar ücretli kamu spotu ve zorunlu yayın desteği vermeli. Her yıl aralık ayında Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nun toplanır, bir zam talebinde bulunur ve gazetelerin önümüzdeki yıl alacağı ilanların ücretleri arttırılır. Ancak, hükümet kanadının 12 temsilcisi atanmadığından, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu yaklaşık bir yıldır toplanamıyor. Genel Kurul en kısa sürede toplanmalıdır. Genel kurulun toplanamaması halinde de, hak kaybı yaşanmaması için yeni fiyat tarifesini BİK Yönetim Kurulu belirlemeli ve Cumhurbaşkanlığı’na sunmalıdır. Bu konularda da desteğinizi bekliyoruz” diye konuştu.

  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.