MHP her zaman kadınların yanında 

25 Kasım, 'Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle açıklama yapan MHP Meram İlçe Başkan Yardımcısı Ebru Ataman, “Her şart altında Türk kadınının hak ve hukukunu savunmaya devam edeceğiz” dedi .

MHP her zaman kadınların yanında 
Yayınlanma:
Güncelleme:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meram İlçe Başkanlığı, 25 Kasım, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Parti adına konuşan Kadın, Aile ve Engellilerden Sorumlu MHP Meram İlçe Başkan Yardımcısı Ebru Ataman, kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için yapılabilecekler konusunda bilgiler verdi. MHP Meram İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen programa MHP Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman, MHP Meram İlçe Yöneticileri ve davetliler katıldı.  

“YASAL DÜZENLEMELER TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL” 

Kadın, Aile ve Engellilerden Sorumlu MHP Meram İlçe Başkan Yardımcısı Ebru Ataman, Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılında alınan kararla 25 Kasım’ın, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü' olarak kabul edildiğini bildirdi. “Bu önemli gün, kadına yönelik şiddet olgusunu dünyanın gündemine taşımakta, soruna ve çözüm yollarına ilişkin çalışmalar yapılması konusunda farkındalık oluşturmaktadır” diyen Ataman, kadına yönelik şiddete karşı çağdaş dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkin mücadele edildiğini ancak yasal düzenlemelerin tek başına bu konuda yeterli olmadığını söyledi.  Şiddetin önüne geçmek için toplumsal mücadelenin gerekli olduğuna dikkat çeken Ataman, “Toplumsal bir yara halini alan kadına şiddetin ortadan kalkması için yasal düzenlemeler yapılsa da bu düzenlemelerin kadınlara getirdiği hak ve sorumluluklar hususundaki bilinç de bu mücadele için son derece mühimdir. Dolayısıyla bugün konu ile ilgili farkındalık oluşturmak yanında sahip olduğumuz hak ve sorumluluklara dair bilgileri paylaşmak doğru olacaktır” dedi.   Milliyetçi Hareket Partisi’nin kadına yönelik şiddet konusunda oldukça hassas olduğunu ve bu konuda önemli çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Ataman, “Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin dediği gibi ‘Türk kadını milli şerefimizin abidesidir. Türk kadını milli bekamızın beşiğini sallayan güvencedir.’ Bu mücadelede Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman kadınlarımızın yanındayız. Her şart altında Türk kadınının hak ve hukukunu savunmaya devam edeceğiz. Son olarak unutulmamalıdır ki bizleri yetiştiren, topluma kazandıran da bir kadındır. Zübeyde Hanım, Fatma Zehra Hanım, Münire Kılıçkıran, Özlem Erdem… Nice yiğitleri dünyaya getirmiş yiğit kadınlar” diye konuştu.   Kübra Karaburç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.