Köylüyü azarlayan Ilgın Kaymakamına Yokuş’tan sert tepki !

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşcugöl Mahallesi'nde, Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu’nun bölge sakinlerinden bir vatandaşa ‘Terbiyesizlik yapma’ diyerek çıkışmasına İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş sert tepki gösterdi. Kaymakamın devlet adamlığından uzak bir tavır sergilediğini belirten Yokuş, “Kaymakamın tavrı kabul edilemez, Süleyman Soylu’yu göreve davet ediyoruz” dedi.

Köylüyü azarlayan Ilgın Kaymakamına Yokuş’tan sert tepki !
Yayınlanma:
Güncelleme:

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu’nun arazilerinde kamulaştırma kararına tepki gösteren Çavuşcugöl Mahallesi sakinlerinden bir vatandaşa ‘Terbiyesizlik yapma’ diyerek çıkışmasına sert tepki gösterdi.

koyluyu-azarlayan-ilgin-kaymakamina-yokustan-sert-tepki.jpeg

“DEVLET ADAMLIĞINDAN UZAK BİR ÜSLUP”

Kaymakam Kadiroğlu’nun sergilediği tutumun kabul edilemez olduğunu belirten İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Ilgın Çavuşcugöl Mahallemizde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla acele kamulaştırma kararı alınıyor. Bölgede DSİ’nin olumsuz raporu olmasına rağmen köylünün toprakları zorla istimlak ediliyor. Bunda tepki gösteren köylülerimiz iş makinelerine ‘dur’ demek için yolu trafiğe kapatıyor. Sonra Jandarma ve köylüler arasında arbede yaşanıyor.  Olayların ardından köylülerimizi ziyaret eden Ilgın Kaymakamı yaşlı bir adama ‘Terbiyesizlik yapma’ diye azarlıyor. Devlet adamlığından uzak bu üslup kabul edilemez” dedi.

“KÖYLÜLER HANGİ GEREKÇE İLE GÖZALTINA ALINIYOR”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu göreve davet ettiklerini aktaran Yokuş, “ Yaşanan olayın ardından gece yarısı bölge halkından 4 kişinin gözaltına alındığını öğrendik. Gözaltın alınan bir kadının çocuğu hastaymış. Gece yarısı haklı bir mücadele veren köylüler hangi gerekçe ile gözaltına alınıyor. Hangi hukuk ülkesinde böyle bir manzara var. Bölgede köylü ve Jandarma karşı karşıya getirilmek isteniyor. Burada hesap vermesi gerekenler köylüyü mağdur edenlerdir. Süleyman Soylu’yu göreve davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇAVUŞCUGÖL HALKININ YANINDAYIZ”

“Bölge halkının haklı mücadelesinin yanındayız” diyen Yokuş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Geçtiğimiz günlerde bölge halkını ziyaret etmiş, her şeyi yerinde incelemiştim. Benden sonra AK Parti Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir kendi köyünde vatandaşlarla görüştü ve onları azarladı. Şimdi de Kaymakam halkı azarlıyor. Çavuşcugöl’ün sahipsiz olmadığını herkes bilmeli. Biz onların haklı mücadelelerinde yanlarındayız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.