Konya’nın en çalışkan vekili Fahrettin Yokuş Oldu (Özel Haber)

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 27. Yasama Döneminin ilk yılında Konya’da en başarılı vekil profiline sahip oldu.

Konya’nın en çalışkan vekili Fahrettin Yokuş Oldu (Özel Haber)
Yayınlanma:

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerin ardından İyi Parti’den tek vekil olarak seçilen Fahrettin Yokuş, 8 Temmuz 2018 Günü Meclis’te yemin etmesinin ardından 27. Dönem Yasama Yılı faaliyetlerine başlamış oldu. 27. Dönemde Konya seçmeni; AK Parti 10, MHP 2, Saadet Partisi 1, CHP 1 ve İyi Parti 1 milletvekili olmak üzere toplamda 15 Milletvekilini Meclis’e gönderdi. Yokuş, seçilen 15 vekil içinde Meclis’te ve bölgesinde göstermiş olduğu performans ve çalışmalarla sık sık gündeme geldi. Yokuş, Meclis’teki yemin törenin ardından seçim bölgesi olan Konya’nın ilçelerinde, köy ve kasabalara gelerek seçmenlerine teşekkür ederek güven tazeledi. Yokuş, seçildiği bölge Konya’nın yanı sıra Türkiye’de yaşayan 82 milyon vatandaşın vekili olduğunu ve makam kapısının herkese açık olduğunu da her konuşmasında dile getirdi.

“KONYA’NIN 31 İLÇESİNDE  YAŞANAN SORUNLARI MECLİS’E TAŞIDI”

Yokuş, Konya’yı yakından takip ederek ve sıkça seçim bölgesinde bulunarak Konyalıların sorunlarını yerinde tespit etti. Henüz vekil seçildiği ilk aylarda Konya’da 10 gün içinde işlenen cinayetler başta olmak üzere 31 ilçede yaşanan sorunları Meclis’e taşıdı. Konya ve ülke genelindeki çiftçilerin, işçilerin, memurların, emeklilerin, polislerin sorunlarını yakından takip ederek, çözüme kavuşması adına çalışmalarda bulundu. Daha öncesinde Türkiye Kamu Sen Genel Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanlığı görevini yürüten Yokuş, milletvekili olarak, halkın yanında, haktan ve adaletten yana tavrıyla halk adamı olarak gönüllere girmiş oldu. Milletvekili seçildikten sonra da aynı tavrını devam ettirip halka yakınlığıyla sempati kazandı.

“TBMM’DE EN ÇOK KONUŞAN VEKİL OLDU”

Yokuş, yeni Yasama Döneminin (8 Temmuz 2019 yılı itibariyle) birinci yılında Konya vekilleri arasında en çok çalışan vekil oldu. İyi Parti Vekili Yokuş, ant içme konuşması haricinde Genel Kurulda 34 konuşma yaparken, MHP Vekilleri Esin Kara ve Mustafa Kalaycı 11’er konuşma,  CHP vekili Abdüllatif Şener; 5, Saadet Partisi Vekili Abdulkadir Karaduman 1, AK Parti Vekilleri; Hacı Ahmet Özdemir 5, Orhan Erdem, Halil Etyemez 4, Ziya Altunyaldız 3, Gülay Samancı, Ahmet Sorgun 2, Abdullah Ağralı, Leyla Şahin Usta 1 konuşma yaptı. AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek ve Selman Özboyacı ise genel kurulda hiç söz almadı.

“YOKUŞ AÇIK ARA BİRİNCİ SIRADA YER ALDI”

Konya Vekillerinin Genel Kurul konuşmaları dışında yasama faaliyetlerine baktığımızda ise  İyi Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş verdiği 9 Kanun Teklifi, 37 adet Soru Önergesi ve 9 Araştırma Önergesi ile milletvekilliğinin ilk Yasama Döneminde diğer Konya vekillerine açık ara fark attı.  Diğer Konya vekillerinin yasama faaliyetleri sıralamasına baktığımızda; AK Partiden Ziya Altunyaldız 3 adet kanun teklifi verirken Abdullah Ağralı  ise 1 adet Araştırma Önergesi verdi. AK Parti’nin diğer  vekilleri ise Yasama Yılında herhangi bir Kanun Teklifi ve Araştırma Önergesi çalışmasında bulunmadı. MHP vekilleri Mustafa Kalaycı 19 Kanun Teklifi, 3 Araştırma Önergesi verirken, Esin Kara da 3 adet Kanun Teklifi,10 adet Soru Önergesi ve 9 adet Araştırma Önergesi verdi. CHP Milletvekili Abdullatif Şener ise   20 Soru Önergesi verirken, Saadet Partisi Vekili Abdulkadir Karaduman ise 39 Soru Önergesi dışında başka bir yasama çalışmasında bulunmadı. Meclis Başkanlığına iletilen, imzada olan ve gelen evraklarda bekleyen işleme alınmayan yasama çalışmalarının da olduğunu belirtmekte fayda var. Bu çalışmalarda yasama yılı faaliyetlerine işlediğinde Fahrettin YOKUŞ, Konya milletvekili olarak, açık ara farkla birinci sırada yerini almıştır

Özel Haber: Müslüm Evci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.