"Konya’nın coğrafi işaretli ürünü tehlikede"

Konya’nın coğrafi işaretli ürünlerinden biri olan Ereğli beyaz kirazının üreticiler tarafından gelir getirmediği düşüncesiyle söküldüğünü kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, “Bölgeye has beyaz kiraz üretimi ile söz sahibi olan bu mahallelerde üreticiler artık beyaz kiraz ağaçlarını söküyor. Neden? Çünkü para etmiyor” dedi

"Konya’nın coğrafi işaretli ürünü tehlikede"
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, ilçeye bağlı Büyükdede Mahallesi’nde mahalle sakinleri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Gönülal, ilçenin önemli bir meyve üretim sahası olduğunu hatırlatarak, üreticilerin sorunlarına değindi.

“İKTİDAR ÇÖZÜM ÜRETMİYOR”

İktidarın vatandaşların sorunlarına çözüm üretmediğini söyleyen Gönülal, “Halkımızın sorunlarını yerinde dinliyor ve gözlemliyoruz. Bu süreçte vatandaşın yaşam şartları nedeniyle zor bir süreçten geçtiklerine şahit oluyoruz. Büyükdede Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldik. Mahalle sakinlerinin sorunlarını bire bir dinledik. Yaşanan sıkıntıların en önemli nedeni olarak iktidar partisinin çözüm üretmeyen siyasi anlayışı olduğunu gördük” dedi.

“BEYAZ KİRAZ AĞAÇLARI SÖKÜLÜYOR!”

Konya’nın coğrafi işaretli ürünlerinden biri olan Ereğli beyaz kirazının üreticiler tarafından gelir getirmediği düşüncesiyle söküldüğünü kaydeden Gönülal, “İlçemiz önemli meyve üretim sahalarının başında geliyor. Özellikle bölgeye has beyaz kiraz üretimi ile söz sahibi olan bu mahallelerde üreticiler artık beyaz kiraz ağaçlarını söküyor. Neden? Çünkü para etmiyor. Budamasından sulamasına, ilacından tohumuna, hasadına kadar alın teriyle gerçekleştirilen bu işlemler günü geldiğinde yani emeğin karşılığını almaya geldiğinde karşılığını alamıyor” diye konuştu.

“BUNUN ADI BECERİKSİZLİKTİR”

Ereğli’de üreticilerin yüksek girdi maliyetleri nedeniyle üretimden uzaklaştığına değinen Gönülal, şunları söyledi: “Bir zamanlar Ereğli denildiğinde akla elması gelirdi. Şimdi elma ekimi ne durumda? Biz üretimde geri kalmışız fakat sınır komşularımız başta olmak üzere birçok il ve ilçede elma üretimi dünyaya pazarlanıyor. Sizlere yol gösterecek, pazar payı bulacak, üretimce kalite ve verimi artıracak, sizlerin kazancını geliştirecek ne gibi projeler sizlere sunuluyor. Sunulmuyor. Sadece yollarınız, altyapınız gündeme getirilip daha sonra unutulup gidiyor. CHP yönetimi ile biz bunları aşacağız. Sizlerin topyekün kalkınması için çalışacağımızı bildirdik. Akaryakıt, elektrik, gübre, tohum gibi tarımsal girdilerin afaki rakamlara çıkmasının da çiftçiyi üretimden soğutuyor. Bu girdilerin Millet İttifakıyla aşağı çekileceğini de hemşehrilerimize bildirdik. Ereğli tarımının en önemli sorunu olan kapalı sulama sisteminin de bir türlü bitirilememesini de siyasilerin beceriksizliğidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.