Konya
Parçalı bulutlu
-0°
Aksaray
Açık
0°
Karaman
Parçalı az bulutlu
-1°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Politika Konya’da şok! Belediye başkanı istifa etti

Konya’da şok! Belediye başkanı istifa etti

Konya’nın Sarayönü ilçesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nde Yeniden Refah Partisi’nden (YRP) belediye başkanı seçilen Necati Koç, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Konya’nın Sarayönü ilçesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nde Yeniden Refah Partisi’nden (YRP) belediye başkanı seçilen Necati Koç, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Koç’un bu kararıyla birlikte YRP’nin Konya’daki belediye başkanı sayısı sıfıra indi.

Başkan Koç, istifasını kamuoyuna yazılı bir açıklamayla duyurdu. Herhangi bir kişi, yapı ya da kuruma tepki amacı taşımadığını belirten Koç, “Kararım tamamen vicdani ve ilkesel bir duruşun sonucudur. Göreve talip olurken tek gayem halkımıza hizmet etmekti” dedi.

"Makamlara Değil, Halkın Gönlüne Talibim"

Açıklamasında makamların gelip geçici olduğunu vurgulayan Koç, esas olanın halkın gönlünde yer edinmek olduğunu dile getirdi. “Bu göreve çocuklarımızın geleceği için, ilçemizi daha yaşanabilir kılmak için geldim. Makamlar gelip geçicidir. Esas olan, milletin gönlünde kalıcı izler bırakabilmektir” ifadelerini kullandı.

"Ayrıştırmaya Değil, Birleştirmeye Geldik"

Görevine bağımsız belediye başkanı olarak devam edeceğini duyuran Necati Koç, siyasette ayrıştırıcı değil birleştirici bir dil kullanmayı sürdüreceğini belirtti. “Devletimizin bekası, milletimizin huzuru her şeyden önce gelir. Bundan sonra da ay yıldızlı bayrağımızın altında, birlik ve beraberliği esas alan bir anlayışla hizmet edeceğim. Her türlü ayrımcılığın karşısında duracağım” diye konuştu.

YRP Konya'da Sıfırlandı

Necati Koç’un istifasıyla birlikte Yeniden Refah Partisi’nin Konya’daki son belediye başkanı da partiden ayrılmış oldu. Daha önce Çumra, Doğanhisar, Altınekin, Emirgazi ve Yalıhüyük ilçelerinin YRP’li belediye başkanları da çeşitli gerekçelerle istifa etmişti. Bu gelişme, YRP’nin yerel yönetimlerdeki varlığı açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *