AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, deprem konutlarına ilişkin yaptığı açıklamada, devlet ve milletin omuz omuza vererek “Yüzyılın Felaketi”nin yaralarını sardığını vurguladı.
Altunyaldız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Acıyı da umudu da birlikte yaşadık. Devlet–millet el ele, Yüzyılın Felaketini Yüzyılın Dayanışması ile geride bırakıyoruz. Bugün Türkiye’nin inşası sürecinde 455 bininci deprem konutunu da hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edecek olmanın gururunu yaşıyoruz.”
Deprem bölgesinde yürütülen çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü belirten Altunyaldız, AK Parti’nin kriz anlarında ortaya koyduğu güçlü yönetim anlayışına dikkat çekerek, “Milletimiz biliyor ki yaparsa AK Parti yapar. Yaparsa Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapar” ifadelerini kullandı.
Altunyaldız, kalıcı konutların teslimiyle birlikte depremzede vatandaşların güvenli ve sağlam yuvalarına kavuşmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.