Cumhuriyet Halk Partisi Selçuklu İlçe Başkanlığı’nda olağan kongre süreci öncesi önemli bir gelişme yaşandı. Uzun süredir parti içerisinde aktif görev alan Orkun Polat, adaylıktan çekilerek mevcut başkan Ali Naci Çobanoğlu’na destek vereceğini açıkladı.
CHP Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu, yaptığı açıklamada Orkun Polat’ın kararını “örgütsel sağduyunun yansıması” olarak nitelendirdi. Çobanoğlu, “Orkun kardeşimin bu kararı kişisel değil, partimizin geleceğini önceleyen, birliğimizi ve ortak mücadele ruhumuzu güçlendiren bir adımdır” dedi.

Birleşmenin önemine dikkat çeken Çobanoğlu, “Bugün bir adım geri atmak, yarın halkın iktidarına giden yolda on adım ileri atmaktır. Kendisine bu erdemli duruşu için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de demokrasinin ciddi sınavlardan geçtiği bir dönemde olduklarını vurgulayan Çobanoğlu, ayrışma yerine dayanışmayı büyütmeleri gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Bizler halkın umudu olan büyük bir ailenin parçasıyız. Hedefimiz sadece kongrelerimizi tamamlamak değil; adaletin, eşitliğin ve halkın sesi olan Selçuklu örgütümüzü daha da güçlendirmektir. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in önderliğinde partimizi iktidara taşıyacak, Sayın Ekrem İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı yapacağız.”
CHP Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu, açıklamasının sonunda tüm partilileri kolektif aklın yanında olmaya, birlikte üretmeye ve birlikte başarmaya davet etti.