Konya
Açık
16°
Aksaray
Kapalı
19°
Karaman
Kapalı
20°
Ara
Anadolu'da Bugün Politika Konya milletvekilinden şok iddia! Özelleştirme sonrası üretim düştü mü?

Konya milletvekilinden şok iddia! Özelleştirme sonrası üretim düştü mü?

Türkiye’de özelleştirilen şeker fabrikalarının durumu, Yeniden Refah Partisi Milletvekili Ali Yüksel tarafından TBMM’ye taşındı.

MUHABİR: Alara Çifçi
Okunma Süresi: 1 dk

Türkiye’de özelleştirilen şeker fabrikalarının durumu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı. Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel tarafından hazırlanan yazılı soru önergesi TBMM’ye sunuldu. Önergede, özelleştirme sonrası süreçte yaşanan gelişmelerin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yanıtlanması talep edildi.

Yüksel, yıllarca kamu eliyle faaliyet gösteren ve binlerce çiftçinin geçim kaynağı olan şeker fabrikalarının “verimlilik” ve “kamuya yük olmaktan çıkarma” gerekçeleriyle özelleştirildiğini hatırlattı. Ancak aradan geçen sürede beklenen faydanın sağlanamadığını belirten Yüksel, üretimde düşüş, kapasitede atıl kalma ve pancar alımlarında azalma gibi iddiaların gündeme geldiğini ifade etti.

Kamuoyuna yansıyan tabloya dikkat çeken Yüksel, özelleştirme politikalarının kamu yararı gözetilmeden, kısa vadeli gelir elde etme amacıyla yapıldığı yönündeki eleştirilerin güç kazandığını vurguladı. Bu durumun Türkiye’nin tarımsal üretim kapasitesi ve gıda güvenliği açısından risk oluşturabileceği değerlendirildi.

Önergede ayrıca özelleştirilen şeker fabrikalarının her biri için ayrı ayrı kâr-zarar durumlarının açıklanması ve hangi fabrikaların zarar ettiğinin ortaya konulması istendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *